Gadgets

ASUS lansirao User-Tunable Xonar Essence One Plus Edition

Višestruko nagrađivana USB DAC kartica sa pojačalom za slušalice, sada se isporučuje u kompletu sa Op-Amp kompletom za izmene, te pruža audiofilima mogućnost za više modifikacija karakteristika zvuka

ASUS Xonar Essence One, eksterna digitalno-analogna kartica za konverziju zvuka (DAC) i pojačalo za slušalice, zaradila je značajne pohvale kritike, i osvojila na ovogodišnjem CES sajmu “2012 CES Innovations Award” u kategoriji audio komponenti kao jedina kartica u svojoj kategoriji koja omogućava 8x simetričnu konverziju kvaliteta zvuka naviše (upsampling).

Upravo predstavljena, ASUS Xonar Essence One Plus Edition kartica u kompletu donosi i Op-Amp komplet za modifikacije sa šest intenzivno testiranih Op-Amp dodataka koji će učiniti tuniranje, tj. modovanje zarad što boljih karakteristika zvuka pristupačnijim i lakšim, bez potrebe za lemljenjem, bukvalno svima. Takođe, na ovaj način korisnici će uštedeti jer nema potrebe za dodatnom kupovinom Op-Amp hardvera.

Više dostupnih modifikacija zvuka uz šest Op-Amp-ova koji dolaze u kompletu

Op-Amp dodaci igraju veoma važnu ulogu u audio hardveru, jer pojačavaju analogni signal i određuju karakteristike tona i boje zvuka. Posvećeni audiofili najčešće menjaju Op-Amp-ove kako bi tunirali performanse zvuka, a originalna Xonar Essence One kartica to podržava u potpunosti uz pomoću svojih jedanaest izmenjivih Op-Amp-ova.

Kako je ova opcija postala jako popularna, Xonar tim je testirao preko stotine različitih Op-Amp-ova sa originalnom Xonar Essence karticom kako bi proverili širok raspon opcija za tuning zvuka. Šest Op-Amp-ova, za koje je procenjeno da najbolje utiču na kvalitet zvuka, izabrani su da budu deo Xonar Essence One Plus Edition paketa, prvog USB DAC uređaja sa Op-Amp kompletom za izmenu zvuka u paketu.

Ova specijalna edicija, koja kombinuje originalne “Texas Instruments TI-NE5532” Op-Amp-ove sa četiri “Texas Instruments TI-OPA2132PA” i dva “NS-LM4562NA” Op-Amp-a, pruža pet jedinstvenih opcija za prilagođavanje zvučnog utiska. Ovaj komplet uključuje čak i IC spojeve, odvijač, i vodič za izmene Op-Amp-ova koji sadrži razne savete i uputstva od strane Xonar tima. Uz pomoć svega navedenog, menjanje bilo kog od jedanaest postojećih Op-Ampova postalo je lako pa sad prilično brzo možete podesiti zvuk na osnovu ličnih želja i potreba. Ovaj komplet je, takođe, kompatibilan i sa drugim xonar proizvodima, uključujući tu i Xonar Essence ST/STX, Xonar Xense, i Xonar DS/DSX uređaje.

Čista i precizna reprodukcija zvuka

Uz pomoć 32-bitnog 8x simetričnog upsampling-a, Xonar Essence One Plus Edition izbacuje zvuk visokog spektra i bez gubitka na kvalitetu, te tako stvara precizne i živopisne performanse zvuka bilo u muzičkoj ili nekoj drugoj aplikaciji. Njeno integrisano pojačalo za slušalice, optimizovano na 600ohm, sa lakoćom radi sinhronizovano sa bilo kojim slušalicama na tržištu, te tako korisnicima koji tragaju za kristalno čistim zvukom i pravim zvučnim udarom garantuje pravo zvučno uživanje.

Kada govorimo i čistoći zvuka, Xonar Essence One Plus Edition je zadržala istu visoku specifikaciju originalne verzije od 120dB SNR, što omogućava da eliminiše neželjeni šum i distorziju zvuka. Ovo je dodatno potpomognuto ekskluzivnom ASUS Hyper Grounding tehnologijom, koja služi za odvajanje analognog od digitalnog signala radi smanjenja elektromagnetnih smetnji i lošeg kvaliteta zvuka.

ASUS je, takođe, uključio Premium WIMA kondenzatore (proizvedene u Nemačkoj), koji spadaju u najcenjenije komponente među audio entuzijastima zbog toga što isporučuju topliju, čistiju i balansiranu zvučnu „sliku“. Ono što bismo još naglasili je asinhroni prenos podataka čime se sprečava podrhtavanje zvuka kao i balansirane XLR konektore koji omogućavaju lakše povezivanje na profesionalnu opremu.

Leave a Reply