Gadgets

Britanski Cadcorp i MapSoft objavili partnerstvo na tržištu prostornih podataka Srbije

Britanska kompanija “Cadcorp”, koja se bavi razvojem GIS softvera, i beogradsko preduzeće za geomatiku “MapSoft” d.o.o. objavili su partnerstvo na tržištu prostornih podataka Srbije.

“MapSoft” će promovisati “Cadcorp Spatial Information System” (Cadcorp SIS) kao komplementarno rešenje svojem koje se koristi za prikupljanje podataka u katastarskim, geodetskim i kartografskim organizacijama u Srbiji i regionu.

– Shvatili smo još pre nekoliko godina da moramo imati kompletnu paletu rešenja i mogućnosti iz oblasti geomatike, koje bi zadovoljile potrebe naših klijenata. Potragu za odgovarajućim produktima i kompanijama smo sveli na četiri potencijalna imena, a “Cadcorp” je bilo jedno od tih. Cadcorp SIS je ponudio širok opseg funkcionalnosti koje su nam trebale, a za nas je bilo vrlo važno i to što se ova kompanija oslanja na otvorene standarde. “Cadcorp” zapošljava tim posvećenih specijalista u razvoju softvera, u koje možemo da se pouzdamo kada je u pitanju podrška – rekao je Željko Cvijetinović, direktor “MapSofta”.

– Srpsko tržište GIS-a, posebno opštinskog, karakteriše veliki broj različitih softverskih sistema i formata podataka – dodao je Cvijetinović. – “Cadcorp” je dobro poznat po tome što jako dobro koegzistira sa ostalim sistemima. Mi Cadcorp SIS vidimo ne samo kao još jedan GIS, već kao centralno skladište za opsluživanje višestrukih sistema i aplikacija.

– U kratkom vremenu u kojem sarađujemo, “MapSoft” je već dobio vrlo značajne poslove u lokalnim upravama. Radujemo se daljoj saradnji sa “MapSoftovim” visoko obučenim timom – rekao je Mike O’Neil, predsednik upravnog odbora “Cadcorpa”.

Leave a Reply