Gadgets

Canon predstavio prve “zelene” dizajnerske poslovne kalkulatore

Canon je potvrdio svoju ekološku orijentaciju predstavljanjem elegantnog, dizajnerskog kalkulatora X Mark 1, koji se u potpunosti napaja Sunčevom energijom, ne treba baterije, a proizveden je od plastike reciklirane iz Canonovih prizmatskih objektiva

Nova generacija poslovnih kalkulatora sa ekranom u prvi plan stavlja modu i dizajn te nudi tastere i kućišta elegantne, sofisticirane površine, a namenjena je modno osveštenim direktorima i stručnjacima.

Jednostavan i trajan kalkulator X Mark 1 dostupan je u sjajnoj crnoj i beloj boji, a predstavlja nastavak Canonove ekološke serije kalkulatora te tako potkrepljuje Canonovu odlučnost u vezi  smanjivanja uticaja na životnu okolinu.

Ekran kalkulatora X Mark 1 recikliran je, tj. pri njegovoj proizvodnji korišćena je plastika preostala tokom izrade prizmi za Canonove digitalne fotoaparate. Da bi se dodatno smanjili učinak na okolinu i potrošnja energije, X Mark 1 prvi je Canonov poslovni kalkulator koji se napaja isključivo Sunčevom energijom, bez potrebe za rezervnim baterijama kakve nalazimo u većini dostupnih kalkulatora na Sunčevu energiju.

Mark I prvi je Canonov kalkulator koji je dobio certifikat “Plavi anđeo” (Blauer Engel – www.blauer-engel.de/), namenjen proizvodima koji ne utiču štetno na okolinu. “Plavi anđeo” prva je i najpoznatija ekološka oznaka na svetu. Od 1978. označava standard za ekološke proizvode i usluge koje bira nezavisno telo u skladu sa definisanim kriterijumima. Oznaka “Plavi anđeo” dodjeljuje se kompanijama kao nagrada za njihov doprinos zaštiti životne okoline.

X Mark 1 nudi funkcije proračuna troška, prodajne cene i marže te korisnicima omogućava brzo obavljanje složenih poslovnih proračuna bez potrebe za proračunskim tablicama i dugačkim formulama. Činjenica da je proizveden iz recikliranih materijala čini X Mark 1 idealnim proizvodom za svaku firmu koja se pri nabavci materijala vodi ekološkim načelima.

X Mark 1 sledi Canonovu korporativnu filozofiju kyosei, zahvaljujući kojoj je na sve nivoe Canonovog poslovanja uveden niz strategija i mera kojima se minimizuje negativan uticaj na životnu okolinu.

Leave a Reply