Gadgets · TV-Monitori

Compro VideoMate M1F TV/FM tjuner

Ovo je čisto analogna TV/FM kartica projektovana da podmiri potrebe prosečnog korisnika računara koji želi da prati TV program preko računara. Kao bonus sa Compro M1F TV tjunerom dolaze mu sve prednosti TV-a na kompjuteru, kao što su snimanje emisija na hard disk računara u realnom vremenu ili u zakazano vreme, pauziranje gledanja i “premotavanje“ reklamnih blokova.
Poseduje sve potrebne konektore na adapteru za dovođenje ostalih video signala do TV kartice. Zato što poseduje i video ulaz, TV tjunerska kartica može da služi kao konvertor iz analognog u digitalni video format.

Kartica ima drajvere za sve verzije XP-a i Viste (32/64-bita), ali se softverska podrška time ne završava. Tu je i odličan Comprov DTV4 softver za gledanje živog, time-shiftovanog i ranije snimljenog TV programa. Ona služi i za zakazivanje i snimanje TV programa u realnom vremenu. Posebna Compro FM aplikacija rezervisana je za slušanje i snimanje radijskog programa iz FM spektra. Kao naročito važan dodatak za korisnike Viste, uz Comprovu MCE kompatibilnost stiže i Vista Sidebar Desktop Gadget, kojim možete da obavite osnovne operacije poput pregleda ili snimanja TV kanala, ali i zakazivanje snimanja – sve to direktno sa desktopa Windows Viste.

Dobra stvar je što računar ne mora biti uključen (aktivan) da bi se snimanje izvršilo u zadato vreme, već je dovoljno da bude u stanju hibernacije (S4). Compro softver će samostalno “probuditi“ računar nekoliko minuta pre termina, da se pripremi za snimanje.
Compro TV softver podržava i opcije slika u slici, video desktop, surfovanje kanalima, timeshifting, programiranje snimanja i niz drugih veoma korisnih funkcija.

U kutiji ćete naći i neverovatnu količinu korisnih sitnica, a u zavisnosti od antenskog konektora na vašoj kablovskoj/TV instalaciji, uvek ćete imati na raspolaganju adapter. Priložena je i priručna FM antena koja se povezuje preko činč konektora, a tu je i IR senzor za daljinski upravljač koji se preko mini bananice priključuje na karticu i preko nje koristi.

Uz ovaj model analognog TV tjunera dobija se veoma dobar daljinski upravljač, moderno dizajniran i kompatibilan sa Windows Media Center specifikacijom. Kada se nabavlja posebno samo ovaj daljinski košta oko 20 evra, pa zato ni cena ovih tjunera u kompletu sa superiornim daljinskim upravljačem nikako ne može biti među najnižima na tržištu. Ceo uređaj se može nabaviti u DIrect Linku po ceni od 23 € bez PDV-a.

Leave a Reply