Gadgets

Cooler Master Storm SF-19 ultra moderan notebook hladnjak

Leto polako dolazi, a sa njim i tropski dani kada temperature u hladu mogu dostići i 40 stepeni. Tako visoke temperature ljudsko telo jedva podnosi, ali je zato tu voda da ga osveži i spreči dehidrataciju. Međutim, notebook računari ne mogu da konzumiraju tečnost, a leti znaju toliko da se ugreju da ventilatori koji se nalaze u njima imaju mnogo muka da temepraturu dovedu do normalne za rad.

Jedino rešenje u takvim situacijama jeste kupovina kvalitetnog rashladnog postolja. Kompanija Cooler Master trenutno ima najbolju ponudu notebook hladnjaka, a nedavno je istu osvežila sa jednim ultimativnim rešenjem koje je prvenstveno namenjeno gejming populaciji. Pogledajmo o kakvom postolju je reč.

Cooler Master Storm SF-19 predstavlja ultra moderan notebook hladnjak čiju osnovu čine dva ventilatora prečnika 140mm. Oni u radu ne proizvode visok nivo buke, a u stanju su da za manje od jednog minuta opasno zagrejanom notebook-u obore temeperaturu za 10 do 15 stepeni.

Samo postolje nastalo je kombinovanjem vrhunske plastike i meša, koji je celom svojom površinom perforiran kako bi vazduh mogao ravnomerno da struji oko laptop računara. I sa donje i sa gornje strane postolja nalaze se gumeni dodaci – jedni da obezbede stabilnost postolja na svim podlogama, a drugi da spreče klizanje laptopa.

Pošto je reč o pravom gejmerskom prosizvodu namenjenom vatrenim igračima isti jeonda nemoguće zamisliti bez moćnog osvetljenja, pa je Cooler Master implementirao Multi-Light Shader funkciju koja služi za upravljanje LED diodama. Na raspolaganju sedam različitih nijansi koje korisnik poziva u zavisnosti od dinamike igrice koju igra i okruženja u kom se nalazi.
Kao i većina naprednih hladnjaka, tako i Storm SF-19 ima implementirana 4 USB porta za lakšu interakciju računara sa drugim uređajima. Isporučuje se i sa adekvatnim adapterom za napajanje. Zbog svoje masivnosti i upotrebe debljih materijala u izradi teži skoro 2 kilograma (preciznije 1.98kg) i dolazi sa ručkom za nošenje. Cena mu nije mala, šta više ovo je najskuplje aktivno postolje na tržištu, ali ako želite da vaš notebook bude propisno ohlađen kada oko vas bude 40 stepeni onda i sami znate da to mora dobro da se plati.
Ah da ne zaboravimo Storm SF-19 hladi notebook-ove do dijagonale od 19 inča!
Cena (bez PDV-a): 8.000,00 dinara

Leave a Reply