Gadgets

Daljinski upravljač Logitech Harmony 900 kontroliše uređaje za kućnu zabavu čak i kada su skriveni od pogleda

Daljinski upravljač koji koristi RF tehnologiju, ima ekran u boji osetljiv na dodir i kontroliše do 15 uređaja

Logitech predstavlja daljinski upravljač Logitech Harmony® 900 koji koristi RF tehnologiju, ima ekran u boji osetljiv na dodir i intuitivni raspored tastera. Zahvaljujući tome, ovaj daljinski sa punjivom baterijom olakšava kontrolu TV-a, filmova, igara i muzike i povećava užitak, čak i kada su uređaji koje koristite skriveni od pogleda.

“Poput ostalih Harmony daljinskih upravljača,Harmony 900 pojednostavljuje kućnu zabavu. Sve više ljudi ostaje kod kuće i gleda filmove na velikim ekranima, odnosno uživa u kvalitetnom zvuku i HD videu iz svoje fotelje, tako da im je veoma važno da jednim potezom mogu da kontrolišu sve potrebne uređaje”, rekao je Ašiš Arora, potpredsednik i generalni direktor Logitechovog Harmony odeljenja.

“Na žalost, sofisticirani sistemi za kućnu zabavu imaju nusproizvod – sve veći broj daljinskih upravljača i puno kablova. Pomoću daljinskog upravljača Harmony 900 i RF tehnologije možete kontrolisati do 15 uređaja, reći zbogom gužvi i, uz sve to, imati bolju kontrolu nad uređajima”.

RF sistem koji se jednostavno instalira

Daljinski upravljač Harmony 900 koristi iznova projektovanu RF tehnologiju koja olakšava kontrolu ormana punog uređaja (udaljenog do 30 metara). Istovremeno, eliminiše previše posla oko instalacije, što se često vezuje sa podešavanjem RF sistema. Dovoljno je da postavite IR emiter (koji dobijate u kompletu), odnosno jedan ili dva mini emitera, pored uređaja koje želite da kontrolišete. Potom preko ekrana u boji, na Harmony-ju 900 izaberete uređaj koji želite da kontrolišete RF tehnologijom. Kada završite podešavanje, nered ostavite iza vrata i daljinski upravljač usmeriti gde god poželite.

Lako držanje i laka upotreba

Zasnovan na nagrađivanom dizajnu daljinskog upravljača Logitech Harmony® One, Harmony 900 ima intuitivan raspored tastera koji su podeljeni u četiri zone: numerički tasteri, DVD kontrola, D-pad za zvuk i promenu kanala i tasteri za ekranski meni. Takva podela olakšava pronalaženje željenog tastera, a 44 najbitnija tastera koja se pojavljuju na Harmony-ju 900 posebno su oblikovani tako da zahvaljujući taktilnom osećaju omogućavaju lako korišćenje bez gledanja. Zabava je na samo dodir od vas, pa porodica, prijatelji i bejbisiterka, mogu lako odabrati šta žele da aktiviraju pritiskom odgovarajuće ikone na ekranu (na primer “Watch TV”), a Harmony 900 će uključiti sve ostale neophodne uređaje – TV, uređaj za prijem kablovske televizije, AV risiver i bilo koji drugi.

Podešavanje preko interneta

Podešavanje Harmony 900 daljinskog upravljača preko interneta čini pripremu za njegovu upotrebu izuzetno lakom. Inuitivni proces traži unošenje naziva proizvođača i modela uređaja koje koristite, nakon čega Harmony softver u daljinski upravljač snima odgovarajuće IC kodove iz Logitech-ove baze. Bazu, koja se svakodnevno dopunjuje novim podacima, trenutno čini preko 225.000 modela više od 5.000 raznih proizvođača i uređaj koji kupite se najverovatnije već nalazi u njoj.

Cena i dostupnost

Logitech Harmony 900, napredni univerzalni daljinac, bi trebalo da se u SAD i Evropi pojavi tokom septembra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 399,99 evra. Isporučuje se sa postoljem za punjenje, punjivom baterijom, napajanjem, IC emiterom i dva mini emitera. Logitech planira da u nekim regionima dodatne emitere i mini emitre ponudi kroz internet prodavnicu.

Leave a Reply