Gadgets

Devolo dLAN 200 AVsmart+ StarterKit

Pametniji i do 60 procenata štedljiviji HomePlug Powerline (dLAN) adapter sa preglednim LCD ekranom koji pokazuje status veze sa ostalim Powerline adapterima unutar zajedničke 220-voltne električne instalacije. Dodatna funkcionalnost ovog modela ogleda se u inegrisanom naponskom filteru kojim se unapređuje prenos podataka unutar zajedničke 220-voltne električne instalacije.

Devolo dLAN 200 AVsmart+ je dizajniran da obezbedi prenos od 200 Mb/s na rastojanju i do 300m između na njega priključenog računara (desktopa ili notebooka) i drugog mrežnog uređaja koji je priključen na zajedničku električnu instalaciju u istom objektu. Taj drugi uređaj može biti PC, ruter ili štampač, pa čak i NAS uređaj (mrežni disk), a bitno je da je povezan preko adaptera koji zadovoljava minimum predviđen HomePlug AV standardom. Da Internet pristup u objektu bude moguć bez razvlačenja UTP (mrežnih) kablova potrebno je i da barem jedan uređaj u dLAN mreži “deli” svoju internet konekciju.
Ovaj uređaj na sebi ima taster za aktiviranje enkripcije (šifriranja) podataka što se prenose preko zajedničke električne instalacije.
Umrežavanje preko električne instalacije funkcioniše i između više spratova i za njega armirano-betonski zidovi ne predstavljaju prepreku. Uređaj se može nabaviti u Direct Linku po ceni od 136 evra.

Osnovne karatkeristike:
• Brzina prenosa podataka kroz žicu do 200 Mb/s
• Maksimalni domet je 300m
• Vrhunska zaštita od prisluškivanja postignuta je kroz primenu najsavremenije tehnologije za šifriranje podataka
• dLAN® 200 AVsmart+ se lako može dodati u postojeću dLAN® mrežu
• 260 g
• 1 Schuko

Leave a Reply