Gadgets

Garmin ciklokompjuteri podržali 51. Trku kroz Srbiju

Završena je 51. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju, a prvo mesto je osvojio biciklista biciklističkog kluba Partizan “PowerMove” Ivan Stević. Stević je prvi Srbin koji je, posle devet godina, osvojio prvo mesto na ovoj najznačajnijoj biciklističkoj trci na Zapadnom Balkanu.

Ivan Stević je bio brži u ukupnom plasmanu za dve sekunde od proslavljenog danskog bicikliste Mihaila Rasmunsena i tako uspeo da osvoji žutu majicu.

Biciklisti kluba Partizan “PowerMove” su ostvarili odličan rezultat na ovogodišnjoj “Trci kroz Srbiju”. Pored Stevića, koji je bio prvi u ukupnom plasmanu, mladi biciklista kluba Partizan “PowerMove” Jovan Zekavica zauzeo je deveto mesto u vremenu pobednika.

Kompanija Garmin je, kao i prošlih godina, bila prisutna na “Trci kroz Srbiju”, sa svojom Edge linijom takozvanih ciklo-kompjutera, tj sportskim uređajima specijalno dizajniranim za bicikliste, koji su koristili mnogi takmičari, tako i kao jedan od glavnih sponzora biciklističkog kluba Partizan “PowerMove”, čiji je takmičar osvojio prvo mesto na ovogodišnjoj “Trci kroz Srbiju”. Kompanija Infoteam, koja je zvanični distributer Garmin proizvoda za teritoriju Srbije, je bila i jedan od glavnih sponzora ove najznačajnije biciklističke trke u ovom delu Jugoistočne Evrope.

“Zaista nam je čast da budemo deo pobedničke ekipe i da podržimo Partizan “PowerMove” biciklistički klub, koji je zaista pokazao veliki kvalitet i potencijal na ovogodišnjoj “Trci kroz Srbiju,” izjavio je Aleksandar Jokić, direktor za sportske i fitness uređaje kompanije Garmin, Infoteam Srbija. “Izuzetno je zadovoljstvo kada vidite da je vaš sportski uređaj korišćen od strane mnogih sjajnih biciklista na ovoj trci, a pre svega od strane nosioca žute majice, i osvajača prvog mesta Ivana Stevića, člana Partizan “PowerMove” biciklističkog kluba, inače prvog srpskog bicikliste koji je još od davne 2002. godine osvojio “Tour de Serbie”!

Edge serija sportskih uređaja kompanije Garmin je specijalno dizajnirana za bicikliste koja im omogućava pristup svim relevantnim informacijama potrebnim za napredak, analizu i planiranje treninga i trka. Edge serija – u koju spadaju, između ostalih, popularni Edge 500, Edge 705, Edge 800 – Garmin sportskih uređaja sa visokom preciznošću meri razdaljinu, tempo, pređeni put, lokaciju, puls, elevaciju, utrošene kalorije i još puno toga potrebnog biciklistima.

Sa svojim velikim preglednim ekranom, sve ove informacije su vam na dohvat ruke u svakom trenutku, imajući u vidu da se Edge uređaji jednostavno montiraju na bicikl i uvek su sa vama. Naravno, sve informacije sa treninga i trka se čuvaju u internoj memoriji uređaja, pa je moguće naknadno analizirati, planirati i određivati ciljeve na vašem računaru.

Na platou ispred Doma narodne skupštine, žutu majicu i pobednički pehar Ivanu Steviću je uručio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić. Drugo mesto je osvojio slavni danski biciklista Mihail Rasmunsen, dok je bronza pripala Matjeu Konversetu iz Francuske.

 

Leave a Reply