Gadgets

Garmin eTrex ručnih GPS uređaji

Stiže nova eTrex serija ručnih GOS uređaja iz Garmina. Redizajnirana eTrex serija ima izrazito pristupačni korisnički interfejs, impresivnu ergonomiju i proširenu memoriju za karte (podržavajući veliku paletu Garmin karata i softvera, i SCG Route kartu).

Omogućiće vam da jednostavnije nego ikad pre istražite nepoznato – bilo da planinarite novom stazom, kampujete sa prijateljimai ili istražujete nova lovišta. Sa autonomijom baterije do 25 sati,i zadržavajući svoju već od pre poznatu robusnost i izdržljivost, novi eTrex je više nego poželjan saputnik.

Sve papirne karte ostavite kod kuće i ponesite ovaj robustan GPS uređaj džepne veličine na svoju sledeću pustolovinu. Moguće je prethodno učitati poznate tačke sa svim detaljima, koristeći USB vezu sa računarom.

Za korisnike koji žele jeftin uređaj, Garmin nudi osnovni model, uređaj eTrex10. Ovaj osnovni GPS uređaj ima crno beli ekran, čitljiv na suncu i učitanu opštu kartu, omogućujući vam da saznate gde se upravo nalazite, gde ste bili i gde je tačka na koju želite doći. eTrex 10 je savršen uređaj za početnike koji žele da provedu vreme u prirodi, dalje od televizora. Dovoljno robustan, zadovoljiće i zahtevne planinare ili lovce koji žele da markiraju svoje omiljene staze i tačke.

Zahvaljujući proširenom 2,2 inčnom ekranu čitljivom na suncu sa 65 hiljada boja na eTrex 20 i eTrex 30 uređajima možete koristiti široku lepezu karata – od SCG Route karte i drugih kompatibilnih topografskih karata, preko BlueChart g2 ® pomorske karte, do City Navigator® karte za turn-by-turn navođenje po putu. Učitavanjem BaseCamp ™ (www.garmin.com / basecamp) besplatnog programa, možete planirati i nadgledati svoje putovanje, rute, tragove i tačke, i onda ih prenositi sa eTrex uređaja na računar. Uz “BaseCamp” možete koristiti svoje topografske karte učitane sa microSD kartice. Dovoljno je samo staviti karticu ili spojiti uređaj s računarom i možete početi željeno planiranje uz 3D prikaz na računaru. Sa funkcijom za iscrtavanje traga korisnici mogu iscrtati kontinuirani trag i brzo dobiti visinski profil kako bi videli koliko je težak uspon ili zahtevna “geocache” pustolovina.

Uređaj eTrex 30 sadrži sve navedene karakteristike uključujući i ugrađeni 3-osni elektronski kompas koji pokazuje ispravan smer čak i kada uređaj nije u vodoravnom položaju. Tu je takođe i barometarski visinomer koji prati promene atmosferskog pritiska kako biste tačno odredili nadmorsku visinu, i bežični prenos podataka s kompatibilnim uređajima. Ovaj predvodnik eTrex serije dizajniran je za sve entuzijaste koji vole prirodu i žele jednostavan pristup većini informacija u malom kompaktnom ekranu.

Leave a Reply