garmin-fenix
Gadgets

Garmin fēnix sportski GPS sat

Predstavljamo vam prvi sportski GPS sat za aktivnosti u prirodi s kojim će uistinu biti oduševljeni planinari, alpinisti, biciklisti, lovci, ali i oni koji vole izlete u prirodi.

Sportski sat Garmin fēnix pruža pored navigacije i mogućnost vraćanja na tačku, kao i putne informacije koje će vam pomoći tokom izazovnih aktivnosti izvan neobeleženih staza. Njegovi ugrađeni senzori daju podatke smera, nadmorske visine i vremenskih promena.

garmin-fenix

Koristeći Garmin vodeću GPS tehnologiju, fēnix može voditi korisnike izvan staze i vratiti ih natrag na sigurno do njihovog vozila, putokaza ili kampa. Ovaj sportski sat, klasičnog okruglog dizajna i izrazito čvrstog kućišta sa ekranom otpornim na ogrebotine izdržaće najteže uslove, ali će i biti  moderni dodatak pokazujući koliko je sati.

Planiranje, navigacija i snimanje tačaka

fēnix sadrži navigacijske funkcije koje omogućuju korisnicima planiranje putovanja i kreiranje rute, te snimanje tačaka kao što su kampovi odnosno tačke od interesa, te aktivnog zapisa traga.

Tako avanturisti mogu raditi navigaciju na koordinatu, prema traga ili ruti, prema tačkama, geocachevima ili prema bilo kojoj drugoj odabranoj lokaciji. Navigacijska strelica omogućuje jasno navođenje, a TracBack® funkcija vas može voditi prethodno snimljenim zapisom traga tako da uvek možete pronaći put kući u slučaju hitnosti ili loše vremenske prognoze.

fēnix takođe sadrži baznu kartu sveta prikazujući i najbliži grad. Koristeći BaseCampTM aplikaciju, korisnici fēnix uređaja mogu jednostavno planirati putovanje i razmenjivati svoje avanture s prijateljima iIi članovima porodice. Za bežičnu razmenu tragova, tačaka, ruta i geocacheva s drugim kompatibilnim Garmin uređajima, zaslužna je ANT+ i Bluetooth® tehnologija. Basecamp mobile aplikacija omogućuje korisnicima prenos tačaka i tragova, te prikaz na detaljnoj karti i većem ekranu odabranog smartphone uređaja.

Visinomer, barometar i kompas 

fēnixovi ABC senzori (od engl. altimeter, barometer i compass) pružiće vam tačne informacije u realnom vremenu. Dok ugrađeni visinomer daje podatke nagiba, odnosno prati uspon i pad, barometar može biti korišćen za predviđanje promene vremena prikazujući kratkoročne trendove pritiska vazduha, a 3 osni elektronski kompas pokazuje smer bez obzira krećete li se ili ne. Ugrađeni GPS prijemnik omogućuje auto kalibraciju ABC senzora i postavljanje vremena na temelju lokacije. Za veoma tačna temperaturna očitavanja, fēnix možete upariti s tempe Garminovim novim senzorom za temepraturu .

Poput Garmin sportskih satova za trčanje, fēnix osigurava podatke u realnom vremenu, kao što su udaljenost, tempo, potrošene kalorije, pomažući vam pratiti napredak tokom i posle vaših avantura što je posebno korisno za praćenje fitness aktivnosti izvan utabanih staza. fēnix je također kompatibilan s Garmin premium senzorom broja otkucaja srca za informacije o broju otkucaja srca i sa senzorom brzine/kadence za pređenu udaljenost dok vozite bicikl. Prikazana polja podataka su popuno prilagodljiva na satu.

Osmišljen kako bi izdržao najteže uslove 

S kućištem visoke čvrstoće i LCD ekranom od mineralnog stakla otpornog na ogrebotine, te robusnim poliuretanskim remenom, fēnix će izdržati sve ekstremne uslove. Vodootporan do 50m i sa ekranom s pozadinskim osvetljenjem, fēnix ima bateriju autonomije do 50 sati u GPS modu (zavisno od podešavanja) i do 6 sedmica u modu sata.Osnovne funkcije sata uključuju alarme, melodije zvona, vibracijska upozorenja, štopericu, brojač i svetski sat s mogućnošću prikaza nekoliko vremenskih zona odjednom.

Za kraj treba da navedemo da postoji i Premium paket sa premijum HR senzor trakom i dodatnom narukvicom u narandžastoj boji

One thought on “Garmin fēnix sportski GPS sat

Leave a Reply