Gadgets

Garmin FORERUNNER 610 HRM – GPS fitnes sat

Garminov fitness program upotpunjen je novim članom – sportskim satom Forerunner 610. Ovaj elegantan, a robustan predvodnik sportskih Garmin satova ističe se ekranom osetljivim na dodir tako da njime možete komandovati i u rukavicama za trčanje. Sa ekranom otpornim na sve vremenske uslove, Forerunner 610 je odlično rešenje za profesionalne atletičare.

Tračati s Forerunnerom 610 je kao da imate vlastitog trenera na svakoj deonici vašeg trčanja. Pružajući osnovne parametre kao što su tempo, udaljenost i vreme, ali i praćenje napretka kroz broj otkucaje srca, kreiranjem intervalnih vežbi i trkati se sa prijateljem s drugog kraja sveta, Forerunner 610 je neophodan partner za sve profesionalne atletičare.

Od sada jednostavnije nego ikad pre, samo pritiskom prsta, možete videti koliko daleko, koliko brzo i s kojim naporom trenirate. Inovativni dizajn ovog sata nagrađen je prestižnom Red Dot Design nagradom za dizajn.

Forerunner 610 koristi vibracije za upozorenja rada srca, tempa i udaljenosti, vremena, kada se zvučni tonovi ne mogu čuti (određene verzije uključuju senzor broja otkucaja srca koji se može kupiti i posebno). Uz praćenje broja otkucaja srca, Forerunner 610 takođe omogućava atletičarima praćnje intenziteta treninga kroz novu funkciju “Training Effect”. Funkcija “Trening Effect” meri uticaj vežbanja na aerobni fitness i omogućava da saznate kako vežba poboljšava vaše sposobnosti tokom treninga. Računanje “Training Effect”-a zasnovano je na korisničkom profilu, broju otkucaja srca i zahtevnosti treninga.

Uz novi trening alat – “Virtual Racer ™” možete bilo koju vežbu pretvoriti u virtualnu, te se nadmetati sa svojim najboljim rezultatima ili sa drugim korisnicima. “Virtual Racer” računa promene brzine u realnom vremenu, kako biste dobili prave rezultate u odnosu na vašeg protivnika. Koristite i funkciju Virtual Partner ® za prikaz izmerenog statičkog tempa koji ste postavili.

Podaci sačuvani u satu mogu se bežičnim putem učitati u veliku i brzo rastuću zajednicu Garmin Connect™ (http://connect.garmin.com) ili se pregledati na računaru sa softverom “Garmin Training centar” Korisnici mogu brzo i jednostavno učitati svoje vežbe, pratiti ukupne rezultate, postaviti ciljeve, razmenjivati vežbe s prijateljima i rodbinom i učestvovati u online fitness zajednici sa 50 miliona aktivnosti širom sveta. “Garmin Connect” prikazuje podatke kao što su vreme, udaljenost, tempo, nadmorska visina i broj otkucaja srca. Ove informacije dostupne su kroz grafikone, slike, izveštaje i karte uključujući prikaze ulica, fotografija, topografskih karata, i karata nadmorske visine.

Uz rastuću popularnost kombinacije treninga trčanje/hodanje u poređenju sa zajednicom trčanja, Garmin je uključio i novo upozorenje trčanje/hodanje (npr. trčanje pet minuta, šetnje jedan minut i ponavljanje za vreme trajanja ciklusa vežbanja). To upozorenje omogućuje Forerunneru 610 da druge njegove funkcije kao što su “Auto Lap” i ” Auto pauza”, ostanu aktivne tokom trčanja/hodanja.

Leave a Reply