Gadgets

Garmin Forerunner 910XT – napredni GPS sportski sat

Garmin Forerunner 910XT je napredni GPS sportski sat za multisport upotrebu kod atletičara,trkača na ultraduge staze i sportskih entuzijasta. Pamti i preračunava sve parametre tokom plivanja kao što su razdaljina, efikasnost tehnike plivanja,zaveslaje i tip zaveslaja, a pri tome potpuno je vodootporan za upotrebu i treninge na zatvorenim i otvorenim vodama, (bazen, reka, more).

Beleži vreme, razdaljinu, tempo, visine(pomoću bar. visinomera), i puls srca na suvom terenu. Forerunner 910XT je sve u jednom uređaj, sa GPS prijemnikom koji pruža detaljne informacije preplivanih dužina tokom treninga plivanja, uz detalje pređenih dužina, tempa, elevacija uz podatke sa senzora broja otkucaja srca tokom treninga trčanja ili vožnje bicikla. Dizajniran je sa tankim kućištem, udobnom narukvicom i čitljivim displejom.

Dizajniran za otvorene vode ili bazen, vodootporan do 50m.To je prvi model Garminovog sportskog sata koji nudi podatke tokom plivanja: pređene dužine i dužine zaveslaja, broj zaveslaja, i dužine bazena.Takođe pomoću SWOLF kalkulacije računa efikasnost pri plivanju radi budućeg usavršavanja tehnike plivanja. Robustno kućište i dizajn daju dodatni kvalitet za kajakaše ili veslače.

omoću GPS prijemnika Forerunner 910XT pamti putanje kretanja tako da se kasnije mogu pregledati i analizirati na online zajednici Garmin Connect™.Ova opcija daje mogućnost naknadne analize plivanja na otvorenom i prilagođavanja tehnika pri budućim treninzima. Garmin Connect™ prikazuje podatke kao što su vreme, udaljenost, tempo, nadmorska visina i broj otkucaja srca. Ove informacije dostupne su kroz grafikone, slike, izveštaje i karte uključujući prikaze ulica, fotografija, topografskih karata, i karata nadmorske visine.

Tokom treninga ili takmičenja svaka sekunda se računa. Forerunner 910XT samo jednim dodirom dugmeta menja mod rada tako da nema gubljenja vremena, uz montažu za bicikl lako se prebacuje sa ruke na bicikl.

Forerunner 910XT nudi sve napredne mogućnosti kao što su: proteklo vreme, razdaljina, brzina, tempo.Takođe sadrži i barometarski visnomer za precizan prikaz elevacija uključujući penjanje spuštanje i uglove uspona.
Svaki mod sporta daje mogućnost prilagođavanja ekrana radi odabira prikaza željenih podataka. Forerunner 910XT može koristiti vibracije za upozorenja rada srca, tempa i udaljenosti, vremena, kada se zvučni tonovi ne mogu čuti.

Sa autonomijom do 20 sati, Forerunner 910XT je idealan za atletičare za Ultra ili Ironman maratone.

Podržava opcione senzore ANT+™ protokola kao što su: senzor brzine/kadence ili premijum senzor otkucaja rada srca. Takođe pomoću Tanita BC-1000 sportske vage možete pratiti Vašu težinu, procenat telesne masnoće, procenat vode u organizmu i još šest dodatnih podataka. Sve sačuvane podatke sa vage naknadno možete sinhronizovati sa Garmin Connect™ bežičnim putem pomoću ANT+ USB stick-a. A kao posebnu opciju Forerunner 910XT podržava ANT+ merače snage namenjene biciklistima, kao što je Garmin Vector™.

2 thoughts on “Garmin Forerunner 910XT – napredni GPS sportski sat

  1. Pera Detlić

    Samo najvažnija stvar nije navedena -> cena od verovatno nekih 600-700 evrića, sitnica, daj dva odma ako jedan izgubim da se nađe …

  2. Aca

    To je baš dobro. Ko bude kupio taj sat, brzo će da smrša – neće imati para za hranu.

Leave a Reply