GPSMAP526b
Gadgets

Garmin GPSMAP 526s za domaće ribolovce

GARMIN portabilni GPS ploter+sonar uređaj donosi nekoliko revolucionarnih rešenja u nautičku navigaciju. Novi dizajn kućišta, sa antenom integrisanom u uređaj i konektorom za opcionu eksternu antenu omogućava laku montažu. Jednostavan korisnički interfejs sa logično raspoređenim opcijama koje se jednostavno koriste bez komplikovanih uputstava. Ploteri sa integrisanim sonarom 421s/521s/526s serije potpuno iskorišćavaju napredne funkcije nove generacije BlueChart pomorske kartografije, uz punu podršku za MPC karte reka (Dunav, Sava, Tisa i kanali DTD).

BlueChart g2 Vision pomorske karte se kupuju na preprogramiranim memorijskim karticama podeljenim u regije, a sotupne su za sva svetska mora. Pored standardno kvalitetnog prikaza sadržaja na moru i kopnu, g2 Vision karte podržavaju i 3D prikaz pomorskih karti iznad i ispod vode: “mariner eye” – perspektiva skipera i “fish eye” prikaz ispod broda (informacije o dubinama sa karte i podaci sa sonara kod “s” modela). U ovim uređajima je implementirana i tehnologija automatskog generisanja ruta do odredišta. Poštujući zadate paramtre sigurne dubine i udaljenja od obale, uz g2 Vision karticu uređaj će sračunati optimalnu rutu do odredišta i sigurno vas navoditi do nje.

GPSMAP 526s je opremljen ekranom VGA rezolucije, dijagonale 5″ (12.7cm) sa automatskim podešavanjem pozadinskog osvetlenja. Isporučuje se sa standardnim nosačem za montažu na tablu koji se fiksira u jednoj tački i omogućava okretanje po dve ose. Može mu se opciono dodati i nosač za montažu u instrument tablu. Opremljen je i SD slotom za BlueChart g2 Vision kartice i dodatne detaljne karte.

U istom kućištu je integrisani i dvofrekventni sonar velike snage (500W) maksimalnog dometa 457m. Standardno se isporučuje sa dvofrekventnom sondom za krmenu montažu. Opciono se može zameniti sondom za montažu u trup (za plastične brodove), ili kroz rupu u trupu.

Nove serije su standardno opremeljene sa dva serijska porta za NMEA0183 i/ili DGPS komunikaciju, GARMIN CaNET portom, i NMEA2000 sertifikovanim portom za komunikaciju sa drugim uređajima (motorima, vetromerima, AIS, VHF, autopilotom i sl.)

Leave a Reply