Gadgets

Garmin GPSMAP 62sc ručni navigator

Redizajnirana referentna serija Garmin ručnih GPS uređaja u prepoznatljivom kućištu sa velikom Quad-Helix antenom, pored poboljšanih performansi donosi i niz softverskih unapređenja i novih opcija.

Učitana bazna karata sveta sa senčenim reljefom olakšava navigaciju i prikaz podataka čak i bez dodatnih detaljnih karata. GPSMAP 62sc je opremljen novim stabilisanim troosnim kompas koji očitava kurs i smer u svakom položaju uređaja. Barometarski visinomer pravilno očitava nadmorsku visinu i prikazuje visinske profile pređenog puta. Na raspolaganju je i jednostavan transfer podataka između uređaja preko ugrađenog ANT+ modula.

Ugrađenom kamerom od 5MP sa autofokusom bićete u mogućnosti da sačuvate zanimljive detalje ili različite pojave na terenu. Svaka fotografija se automatski geotaguje lokacijom na kojoj je napravljena, omogućujući vama, ili osobama sa kojima ste podelili fotografije, lak povratak na to mesto u budućnosti i prikaz na kartama u BaseCamp i GoogleEarth softveru.

Nova GPSMAP 62 serija podržava i učitavanje “Custom Maps” rasterskih karti u standardnom .kmz formatu, uz korišćenje Google Earth programa. Na raspolaganju je i Garmin BridsEye program korišćenja satelitskih snimaka visoke rezolucije kao podloge u uređaju uz godišnju pretplatu. Uz Hi-speed USB port, i 1.7GB slobodne interne memorije ove opcije pomeraju granice u korišćenju kartografije na ručnim GPS uređajima. Pored interne memorije, na raspolaganju je i microSD slot za memorijske kartice. Opremljeni su i standardnim RS-232 portom za DGPS korekciju ili NMEA komunikaciju sa drugim uređajima.

Vodootpornost i robusnost su standardi koji se kod Garmin uređaja podrazumevaju. Dve AA (1.5V) baterije daju autonomiju do 16 sati rada.

Leave a Reply