Gadgets

Garmin najveći svetski proizvođač GPS uređaja

Canalyst, nezavisna kompanija koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je rezultate istraživanja tržišta portabilnih navigacionih uređaja za vozila. Kao i prethodnih godina, rezultati su potvrdili da je GARMIN i dalje vodeći sveski proizvođač GPS uređaja

Sa isporučenih 5.8 miliona PND uređaja širom sveta, tokom poslednjeg kvartala 2009, Garmin ubedljivo vodi ispred svih konkurenata na globalnom nivou.

Zanimljivo je da je i pored već izvikane recesije, broj isporučenih uređaja u poslednjem kvartalu 2009 veći od istog perioda 2008 za 300.000 jedinica.

Ukupno 13.7 miliona PND uređaja isporučenih u 2009, je 20% više od rezultata prodaje drugoplasiranog TomTom-a, i tri puta više od prodaje trećeplasiranog Mio-a sabranog sa Magelan i Navman uređajima istog proizvođača.

Navedeni rezultati se odnose samo na prodaju Automotive (PND) uređaja. Ukupan broj isporučenih Garmin uređaja širom sveta, zajedno sa Aviation, Fitness, Outdoor i Marine segmentom u 2009 je dostigao 6.6 miliona jedinica. Ovakvi rezultati još jednom potvrđuju da poslovna politika zasnovana na posvećenosti kupcu, kvalitetu proizvoda i inovativnosti uvek donosi pozitivne rezultate.

Leave a Reply