Gadgets

Garmin NÜVI 24X5 / NÜVI25X5 EUROPE navigacioni uređaji

Garmin predstavlja svoje nove navigacione uređaje, koji će vrhunskim funkcijama u klasičnom formatu sigurno biti najčešći izbor iskusnijih kupaca auto uređaja u 2012. godini.

Uređaji serije 24×5 i 25×5 (gde x zamenjuje brojeve koji označavaju kartografsku pokrivenost i Bluetooth funkcije) pripadaju skupu takozvanih “Advanced” modela iz Garminove palete proizvoda, a tu su titulu dobili prvenstveno zbog softvera za navođenje službenog naziva “Guidance” 2 – naprednog navigacionog alata koji brz, pametan i poboljšava brzinu i tačnost pretraživanja i rutiranja u svakodnevnoj vožnji.

Savršen je za vozače koji su stalno u pokretu. Ova serija uvodi novi, napredni softver za izbegavanje gužvi u saobraćaju – Garmin 3D Traffic. Auto navigacija postaje još jednostavnija sa izgovorom uputstva, slikovitoj pomoći za izbor trake iI fotografskim kvalitetom prikaza izlaza s autoputeva. Odaberite LMT model za doživotnu besplatnu nadogradnju kartografije.

Osnovne funkcije
Garmin Guidance 2 napredni navigacioni alat.

  • Brže, pametnije pretraživanje tačaka od interesa iz baze (POI) na jednoj stranici – Garmin “3D traffic”
  • stanje u sobraćaju u realnom vremenu, detaljno i bez pretplate, koja kombinuje “trafficTrends™” funkciju, trenutno stanje u saobraćaju i “myTrends” funkciju kako bi korisnik mogao dobiti optimalnu rutu i proveriti gužve u saobraćaju, pa čak i pozicije kamera (samo LT i LMT modeli)
  • Pomoć u izboru trake sa Garmin “photoReal™” prikazom izlaza sa autoputa – vodi vas na ispravnu voznu traku pre izlaza ili skretanja i prikazuje digitalnu sliku visoke rezolucije nadolazećeg odvajanja, neverovatatno detaljnog prikaza sa svim oznakama pa čak i realnim prikazom drveća!
  • Modeli (nüvi 2495/2595) kojima možete upravljati glasom (nažalost samo na 5 svetskih jezika: EN,FR,IT,GE,SL) – izgovaraju kompletne adrese, nazive tačaka od interesa i omogućavaju da vozač drži obe ruke čvrsto na volanu. Prepoznavanje glasa aktivira se imenom koje korisnik dodeli uređaju, a fabričko podešavanje je “Call me Angel”.
  • Pregled i izbor usluga/tačaka na karti (banke, restorani, gorivo i sl.), bez potrebe za pretraživanjem kroz “MENU”
  • Beleži poziciju na kojoj ste parkirali automobil, i poziciju gde ste skinuli uređaj sa nosača
  • Automatska kontrola jačine glasa za navođenje (samo nüvi 2415, 2475, 2495, 2515 i 2595)
  • Indikator ograničenja brzine – uređaj prikazuje ograničenja brzine na većini važnijih puteva

Leave a Reply