Gadgets

Garmin povlači određene nüvi uređaje sa tržišta

Kompanija Garmin je objavila da širom sveta dobrovoljno povlači oko 1.250.000 uređaja tipa “nüvi”, od čega je oko 800.000 na tržištu SAD. Radi se o uređajima određenih serijskih brojeva koji imaju ugrađenu bateriju trećeg proizvođača, a utvrđeno je da baterija ima potencijalnu mogućnost pregrevanja prilikom rada. U vrlo retkim slučajevima pregrevanje baterije može dovesti do oštećenja uređaja ili topljenja i zapaljenja same baterije.

Ozbiljniji problem su ustanovljeni u manje od deset slučajeva od ukupnog broja navedenih nüvi modela. Iako nijedan prijavljeni slučaj nije prouzrokovao znatniju materijalnu štetu, kao ni eventualne povrede, Garmin je odlučio da neispravne nüvi uređaje povuče sa tržišta, stavljajući sigurnost i zadovoljstvo kupca ispred svega.

Ovo obaveštenje se odnosi samo na “nüvi” modele serije:
– 200W, 250W, 260W,
– 7xx i 7xxT (gdje je xx označava dvocifreni broj npr. nuvi 760)

Garmin poziva sve kupce da unosom serijskog broja uređaja na web stranici www.garmin.com/nuvibatterypcbrecall provere ispravnost svog uređaja i dobiju uputstvo kako da eventualno neispravni uređaj zamene bez ikakvih troškova kod ovlaštenog Garmin uvoznika.

Ukoliko pristup navedenoj web stranici nije moguć, moguće je kontaktirati ovlašćenog uvoznika Garmin-a u Srbiji e-mailom na adresu [email protected] ili telefonski na:
INFO TEAM d.o.o.
011/3087-387

Uvidom u internu bazu serijskih brojeva, ovlašćeni uvoznik Garmin uređaja INFO TEAM je ustanovio da su na tržištu Srbije navedneim problemom obuhvaćene manje količine nüvi uređaja modela: 200w, 250w, 710, 750 i 760.

Ovim putem se mole vlasnici identifikovanih neispravnih nüvi uređaja da sami ne uklanjaju ili popravljaju bateriju.

Kako bi se neočekivano nastali problem što pre otklonio, Garmin intenzivno sarađuje sa klijentima, ovlaštenim uvoznicima i regulatornim agencijama u celom svetu. Svim oštećenim klijentima Garmin se izvinjava zbog neprijatnosti.

Leave a Reply