Gadgets

Garmin predstavio novu nautičku opremu

Najavljene su Garmin termovizijske i “low-light” nautičke kamere, objavljena je BlueChart Mobile aplikacija za iPhone/iPad i predstavljena integracija kompanije INTERPHASE u Garmin porodicu.

Prva vest je da se najavljene Garmin termovizijske i “low-light” nautičke kamere koje su potpuno integrisane sa ploterima / MFD ekranima serije 4000/5000/6000/7000. Kamere su tehnološki napredne, izuzetno kompaktnih dimenzija, i nude pregršt softverskih opcija koje se ne mogu naći ni kod značajno skupljih nautičkih kamera već prisutnih na tržištu, poput praćenja “Hot-spot”-a ili usmeravanja kamere ka AIS ili radarskoj meti ili tački na karti sa plotera. Ove opcije ne samo da olakšavaju navigaciju i povećavaju sigurnost, nego su i izuzetno korisne kod akcija pretrage i spasavanja na vodi.

Garmin je objavio i svoju BlueChart Mobile aplikaciju za iPhone/iPad koja omogućava ne samo pregled i planiranje ruta na Garmin BlueChart g2 I g2 Vision pomorskim kartama, nego i bežičnu vezu i deljenje GPS koordinate sa Garmin ploterima / MFD ekranima i aktivno korišćenje iPhone/iPad uređaja u navigaciji na plovilu.

Treća, i ne manje bitna novost, predstavlja integraciju kompanije INTERPHASE u Garmin porodicu. INTERPHASE je poznati proizvođač faznih sonara koji omogućavaju skeniranje konfiguracije dna i traženje ribe ispred broda. Ova napredna tehnologija će integracijom u Garmin proizvode dovesti visoku tehnologiju na dohvat ruke sve većoj bazi korisnika Garmin uređaja na vodi.

Leave a Reply