Gadgets

Gigabyte Force M9 – ergonomski igrački miš

Iz Gigabyte-ove kuhinje na test nam je stigao jedan veoma zanimljiv miš odličnih radnih karakteristika, koga podjednako mogu koristiti kako desktop, tako i notebook korisnici. Idealan je za svakodnevni rad, a može biti i solidno rešenje za igranje igrica. Njegaova osznaka je Force M9 i verujemo da će vam se opasno dopasti.

Force M9 je ergonomski miš, osmišljen za desnoruke koji pored toga što savršeno leži u šaci, nudi i vrhunske radne performanse, kao i odličnu pokretljivost na različitim podlogama. Namenjen je svima koji žele da komfornost podignu na najviši mogući nivo, a njegovo glavno oružje krije se optičkom senzoru radne rezolucije od 2000 dpi.
Kao što možete videti sa priloženih fotografija Force M9 je nešto veći miš od standardnih rešenja koja svakodnevno viđamo na tržištu i napravjen je od vrhunske plastike za koju možemo reći da nije previše zahtevna što se tiče održavanja. Dovoljno je samo da miš prebrišete nekom mikrofiber krpom kada se zaprlja i izgledaće kao nov.

Verovali ili ne Force M9 teži svega 100 grama bez baterija i poseduje čak sedam tastera, koja u zavisnosti od potreba možete konfigurisati po želji. Neka su veoma korisna i dostupna su samo na ovom modelu, ali vam sada nećemo pričati o njima – ostavićemo da to sami otkrijete. Jedino na šta ćemo vam skrenuti pažnju jeste mogućnost da u letu menjate radnu rezoluciju, kao i da je hod tastera osrednji, pa vas prsti i nakon dužeg rada neće boleti.
Gigabyte Force M9 sa računarima komunicira potpuno bežično preko malog USB risivera, a za napajanje koristi 2AA baterije, što se u praksi pokazalo dovoljno za rad od par meseci. Iako mu cena još uvek nije poznata za domaće tržište, očekuje se da bude veoma, veoma povoljna.

Leave a Reply