Gadgets

Grafički tablet Genius EasyPen M610X

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računare, nam je dostavio vrhunsku grafičku tablu M610X koja će, zahvaljujući svojim dimenzijama, tehničkim karakteristikama i lakoći upotrebe, oduševiti sve profesionalne korisnike grafičkog softvera.

M610X je ergonomski oblikovan i uprkos svojim dimenzijama teži svega 630 grama. Vrlo se jednostavno koristi bez obzira na to jeste li dešnjak ili levoruk. Na tabletu se nalaze četiri tastera koji omogućavaju brz pristup funkciji Undo, brisanju i zumiranju u grafičkim programima.

Površina za crtanje u srazmeri je 4:3 i dimenzija čak 6×10 inča (15,24×25,40 cm) pa nudi veoma visoku rezoluciju od čak 4.000 LPI (lines per inch – linija po inču). Tablet nudi 1.024 nivoa osetljivosti na pritisak, zahvaljujući čemu je rad u grafičkim programima izuzetno precizan i brz, bez trošenja vremena na ispravljanje grešaka. Uz tablet dolazi olovka pomoću koje možete crtati, slikati ili pisati kao sa pravom olovkom. Olovka je bežična i koristi dve AAA baterije, a uz nju se isporučuju i dva rezervna vrha. Kada je ne koristite, olovka se smešta u praktičan držač koji se nalazi na samom tabletu.

Korisnici Windowsa će na CD-u uz grafički tablet pronaći i dodatni softver – MAGIX Photo Manager za rad sa kolekcijama fotografija, MAGIX Photo & Graphic Designer za crtanje i slikanje i PenSign za jednostavnu digitalizaciju potpisa. Tu je još i praktični PenToolbar koji vam omogućava potpunu kontrolu nad uređajem.

EasyPen M610X se na računar spaja putem USB interfejsa i radi sa svim novijim verzijama Windowsa (od Windowsa XP ) i sa novijim verzijama OS X-a (od 10.4).

Leave a Reply