Gadgets

HD snimanje sa Verbatimovim novim medijima Blu-ray LTH za manje od 15 minuta

Verbatim na području optičkih medija predstavlja svoj novi medij Blu-ray 6x BD-R LTH Type sa tehnologijom AZO. Disk nudi kapacitet od 25 GB, uz brzinu snimanja od 6x. Biće dostupan i u verzijii sa površinom na kojoj je moguća štampa koja se proteže sve do unutrašnjeg prstena.

Prikladan je za snimanje filmova visoke definicije, izradu rezervnih kopija velikih količina podataka i dugotrajno arhiviranje fotografija i videomaterijala. Novi Verbatimov mediji Blu-ray BD-R LTH Type 25 GB 6x dostupan je u prodavnicama već sada, u pakovanju od pet komada po ceni od 1.439 din (preporučena MPC) odnosno u verziji na kojoj je moguća štampa u spindle-pakovanju od 10 komada po ceni od 2499 din.

Novim medijem Blu-ray BD-R 25 GB 6x LTH Type (LTH=low to high in-groove recording) Verbatim potvrđuje svoje tehnološko liderstvo na polju optičkih medija. Sa impresivnim kapacitetom od 25 GB (do 5 puta više od DVD-a), novi Verbatim BD-R LTH idealno je rešenje za dugotrajno snimanje i arhiviranje ličnih podataka, kancelarijiskih i poslovnih dokumenata, kao i fotografija i videa.

Omogućuje snimanje do 135 minuta (MPEG2) videa u HD-kvalitetu za samo 15 minuta. Verzija na kojoj je moguća štampa se može u potpunosti odštampati na ink-jet štampaču (22 – 118 mm), sve do unutrašnjeg ruba pa daje korisniku mogućnost da personalizuje spoljašnju površinu diska slikama i tekstom.

Verbatimova tehnologija AZO i zaštitni sloj Hard Coat

Mediji BD-R LTH Type koristi proverenu Verbatimovu tehnologiju AZO, koja osigurava savršen kvalitet snimanja i dugotrajnu pouzdanost. Disk omogućuje dugotrajno arhiviranje i vrhunski je zaštićen Verbatimovom tehnologijom Hard CoatTM, posebnim zaštitnim slojem koji štiti disk od ogrebotina, otisaka pristiju ili prašine, čime se izbegavaju greške kod snimanja ili reprodukcije.

“Zahvaljujući tehnologiji AZO koju je razvio naš vlasnik, kompanija Mitsubishi Kagaku Media, korisnici mogu biti sigurni da imaju medij najvišeg kvaliteta,” kaže Torsten Leye, Marketing Manager za optičke medije u kompaniji Verbatim EUMEA. “Želimo našom ekspertizom doprineti razvoju na svim područjima, a ovim novim Blu-ray medijem činimo veliki korak prema budućnosti. Baš kao što je DVD nasledio CD medije, Blu-ray je sledeća generacija optičkih medija koja nudi značajna poboljšanja za potrebe snimanja i arhiviranja.

Enorman kapacitet Blu-raya uverljiv je argument pred sve većim količinama podataka koje generišu poslovni korisnici. Dugo godina smo vodeći na svetskom tržištu CD-R i DVD-R medija*. Sada koristimo bogato iskustvo stečeno našim uspešnim proizvodima iz tog područja da bismo razvili i proizveli Blu-ray medije sa tehnologijom AZO i prva smo kompanija koja na tržište donosi ovu globalnu inovaciju,” dodaje Leye.

Leave a Reply