Gadgets · PC računari

IFA 2010: Verbatim predstavlja nove uređaje cool dizajna

Na ovogodišnjem sajmu IFA, koji se održava od 3. do 8. septembra u Berlinu, Verbatim će predstaviti svoje najnovije inovacije na polju skladištenja podataka, u hali 12, na štandu 118.

Elegantni USB 3.0 SuperSpeed Portable diskovi za korisnike Maca

Verbatim će prvi put predstaviti novu seriju prenosnih tvrdih diskova Store ‘n’ Go Mac Portable Hard Drives. Diskovi su posebno kreirani za korisnike Maca i dostupni su u dve verzije: jedna sa interfejsom USB 3.0 SuperSpeed i druga koja uz USB 3.0 SuperSpeed dolazi i sa interfejsom FW800. USB 3.0 SuperSpeed nudi do deset puta veću brzinu prenosa podataka od USB-a 2.0. Obe verzije formatirane su sistemom datoteka HFS+ za Mac OS i dolaze u kapacitetima od 500 GB (dostupan već sada) i 1 TB (dostupan u decembru 2010.). Elegantni, minimalistički dizajniran uređaj nudi se u crnoj i beloj boji i lepo će se uklopiti uz svaki MacBook.

Centralizovana kućna mreža za čuvanje podataka uz MediaShare

Mnogi domovi danas koriste više od jednog računara, što stvara potrebu za centralizovanim sistemom za čuvanje podataka. Verbatimov novi MediaShare Home Network Server omogućuje korisnicima da jednostavno dele datoteke, uključujući fotografije, muziku i video pa dozvoljava udaljeni pristup tim datotekama sa bilo kog računara ili mobilnog telefona sa vezom na Internet. Uređaj takođe štiti podatke kroz automatizovani back-up te omogućava reprodukciju multimedije na različitim uređajima uključujući Sony Playstation® 3, Microsoft Xbox 360 ili druge uređaje kompatibilne sa standardom DLNA.

Nagrada Red dot ‘Best of the Best’ za Clip-it USB Drive

Nagrađivani Verbatimov Clip-it USB Drive je prva USB memorija koja se može upotrebiti i kao spajalica za papir. Uređaj koji je dizajnirao Arman Emami nagrađen je dizajnerskom nagradom Red Dot ‘Best of the Best’ 2010. Dostupan u nizu živih boja, Verbatimov Clip-it USB drive kombinuje funkcionalnost USB memorije i obične spajalice, što ga čini čarobno praktičnim rešenjem za dnevnu upotrebu, bilo kod privatnih ili poslovnih korisnika.

Nadogradnja kapaciteta na netbook računarima

Netbook računari po svojoj prirodi moraju biti mali i lagani, što znači da mnoga od njih dolaze sa SSD disk jedinicom malog kapaciteta. Sa Verbatimovim novim Netbook Storage USB Driveom korisnici mogu jednostavno dodati 8, 16 ili 32 GB dodatnog kapaciteta svom netbooku, bez povećanja njegove veličine ili prostora koji zauzima. USB memorija priključuje se u USB priključak i zahvaljujući svojim malim dimenzijama može u njemu trajno i ostati.

Inovativne USB memorije za profesionalce

Javnosti će po prvi put biti predstavljeno i nekoliko novih Verbatimovih USB memorija koje podržavaju zahteve različitih grupa korisnika. Za one koji žele da održe korak sa najnovijim tehnologijama, tu je USB 3.0 SuperSpeed USB Drive, jedna od prvih USB memorija koje koriste interfejs USB 3.0 koje nudi brzine prenosa podataka daleko veće od USB-a 2.0. Ova USB memorija je kompatibilna i sa uobičajenim USB 2.0 priključcima, tako da korisnici dobijaju najbolje od oba sveta.

Za profesionalce – lekare, inženjere, poreske konsultante, arhitekte itd. – kojima je sigurnost informacija vitalna, Verbatimov novi

Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack nudi potpuno rešenje za zaštitu podataka koje je jednostavno za korišćenje. Hardversko 256-bitno AES kriptovanje omogućava da su podaci sačuvani na USB memoriji u potpunosti sigurni, a priloženi softver može se pokrenuti na PC-u kako bi osigurao da se na računaru mogu koristiti samo odobrene USB memorije koje podržavaju kriptovanje. Jednostavno za korišćenje, sa brzom instalacijom i intuitivnim interfejsom, ovo rešenje je idealno za organizacije koje nemaju stalne IT administratore, ali svejedno traže visok nivo sigurnosti za svoje podatke.

Na štandu će takođe biti prikazan Verbatimov novi Executive USB Drive 2.0, sa robusnim metalnim kućištem i brzinom čitanja odnosno zapisivanja podataka od čak 30 MB/s (200x). Sa kapacitetom od 8 do 64 GB, Executive USB Drive vrhunski je i jedinstven uređaj za one koji traže najviši kvalitet i performanse.

Blu-ray kapaciteta 100 GB
Posetioci Verbatimovog štanda imaće priliku da po prvi put vide Verbatimov novi 100-gigabajtni Blu-ray disk. Blu-ray mediji danas dolaze u kapacitetima od 25 GB (jednoslojni) odnosno 50 GB (dvoslojni). 100-gigabajtni disk dodaje treći sloj skladištenja za povećani kapacitet, a Verbatim planira da sa njegovom prodajom krene sledeće godine.

Brzo, personalizovano snimanje Blu-ray medija
Na štandu će takođe biti posvećena pažnja Verbatimovom novom Blu-ray BD-R mediju koji nudi kapacitet od 25 GB, brzinu snimanja od 6x i široku ispisivu površinu koja omogućuje personalizovanje ili označavanje diska. Dokazana tehnologija MABL osigurava savršen kvalitet snimanja i dugoročnu pouzdanost. Prikladna je za snimanje filmova visoke rezoluciuje, izradu back-upa i arhivskih kopija velike količine podataka i njihovo očuvanje tokom više decenija. Vreme snimanja diska iznosi manje od 15 minuta, a mediji (koji dolazi u pakovanju od 10 komada, sa individualnom jewel-case kutijom za svaki disk) je u potpunosti ispisiv na ink-jet štampaču (22 – 117 mm), zahvaljujući njegovoj gornjoj površini koja je ispisiva sve do unutrašnjeg prstena. Postoji i verzija sa ne-ispisivim medijima, koja dolazi u pakovanju od 5 komada, takođe sa individualnim jewel-case kutijama za svaki mediji u paketu.

Verbatimov uspeh na tržištu skladištenja podataka i obećavajući izgledi
“Sa našom konkurencijom u skladištenju podataka nedavno smo postali broj tri na evropskom tržištu. Naš cilj ove godine je da stabilizujemo ovaj izvrstan rezultat kontinuiranim inovacijama i ponudom pametnih rešenja koja korisnicima pomažu čuvati i arhivirati njihove podatke na jednostavan i siguran način. Na ovogodišnjem sajmu IFA predstavićemo naš 100-gigabajtni Blu-ray mediji, MediaShare Home Network Server, nagrađivani Clip-it USB Drive i mnoge druge nove i uzbudljive proizvode koji će se na tržištu pojaviti tokom sledećih meseci,” kaže Rüdiger Theobald, Marketing and Business Development Manager u kompaniji Verbatim EUMEA.

Leave a Reply