E-servisi · Gadgets

Infograd – informator i elektronska mapa grada Beograda

Važan događaj za Beograd! Kompanija „City Guide“ zvanično obaveštava da je završila sa beta-testiranjem inovacionog proizvoda pod nazivom „Infograd“ i da kreće sa lansiranjem njegove kompletne funkcionalne verzije, dajući je na besplatno korišćenje građanima i gostima Beograda.

Infograd“, proizvod koji predstavlja spoj GIS-tehnologija i elektronskih sistema za pružanje informacija, sada funkcioniše i u prestonici Srbije – Beogradu. U ovom proizvodu su primenjena internacionalna rešenja u sferi prikupljanja, strukturisanja i prezentovanja informacija, što je omogućilo da se dobije novi programski kompleks sa digitalizovanim kartografskim podacima i bazom organizacija.

Ovaj događaj označava da se od sada sva preduzeća, državni organi, obrazovne i zdravstvene ustanove Beograda mogu pronaći na jednom mestu i prezentovati u formi pogodnoj za korišćenje, sa lociranjem na mapi grada.

Mapa grada je prikazana u pseudo-3D formatu, za sve zgrade je zadata izvesna visina i grad se može vizuelno posmatrati iz ptičje perspektive. Mapa je interaktivna – kada markirate zgradu, možete dobiti podatke o adresi, poštanskom broju i o organizacijama koje se tu nalaze.

„Infograd“ je besplatan za sve – program se može „skinuti“ sa sajta www.infograd.rs Dodavanje standardnih podataka u priručnik-informator je takođe besplatno. Projekat nastavlja da se razvija i dograđuje bazu. Uovom trenutku, u bazi ima provereno preko 50 000 prezentovanih firmi i preko 200 000 objekata na mapi, kao i svih 174 linija gradskog prevoza.
Programski kompleks „Infograd“ omogućava da nam Beograd bude razumljiviji, dostupniji, otvarajući nove mogućnosti za pretraživanje poslovnih informacija i korišćenje kartografskih podataka u radu i svakodnevnom životu. U septembru mesecu će u beogradske firme biti poslato na poklon 10 000 diskova sa ovim programom, a sva privatna lica mogu besplatno da „skinu“ program sa sajta.

3 thoughts on “Infograd – informator i elektronska mapa grada Beograda

  1. Anjaaaa

    bzvz…prvo program mi zakoci racunar,mislila sam da je mozda problem u mom racunaru,a onda mi zakoci i lap-top,ne responduje mi nista…nekoliko adresa sam ukucala i ne pokazuje mi lokaciju,nesto u fazonu da gis ne moze da otvori.Plan plus ipak ostaje prioritet,bar za mene….

  2. Goran

    Ja sam SUPER zadovoljan sa programom GIS Infograd. Redovno ga apdejtujem (na početku svakog meseca) i sve super radi. Dešava se ponekad da ima nekih poteškoća u skidanju najnovije verzije programa, a to je verovatno zato što u tom periodu uredništvo nešto menja (pa ipak je u pitanju radna, odnosno BETA verzija). I meni se desilo u nekom trenutku da mi se računar zakočio prilikom apdejtovanja programa, ali sam kasnije ustanovio da sam imao neke virzse u računaru. Kada sam to sredio, sve je dalje radilo kao podmazano. Posebno mi se dopada što pomoću INFOGRADA mogu na mapi da vidim tačnu poziciju izabrane adrese, što mi je VEOMA važno, jer se bavim izdavanjem nekretnina pa dosta idem po terenu i pronalazim uvek nove adrese (a treba stići svuda, uvek na vreme). Ovaj program mi u tome MNOGO pomaže.

  3. Nadica

    Programom sam uglavnom zadovoljna, ali posle poslednjeg update-a javlja neku grešku i ne može da se otvori posle instalacije- “access violation at address 0087BF32 in module infograd.exe…” Takođe, kad god otvorim program obaveštava me da treba da uradim update, ali pošto uradim update, kad ponovo uđem u program, ponovo me obaveštava za update, iako sam ga prethodno već update-ovala.

Leave a Reply