Događaji · Gadgets

Internacionalni simpozijum o Globalnom navigacionom satelitskom pozicioniranju

Delegacija Republičkog geodetskog zavoda učestvovala je na redovnom internaconalnom simpozijumu o Globalnom navigacionom satelitskom pozicioniranju, koji se ove godine održao u Briselu.

Kao i svake godine pod pokroviteljstvom EUPOS-a (European Position Determination System) održan je Internacionalni simpozijum o Globalnom navigacionom satelitskom pozicioniranju.

Prezentovano je stanje satelitskih sistema u svetu, kao i buduće aktivnosti u toj oblasti. Galileo program i status je prezentovao gospodin Edgar Thielmann, dok je stanje GPS i svetske interoperatibilnosti sistema predstavio gospodin Ken Hodgkins.

Kroz sesije u kojima su predstavljene razne aplikacije, regionalni referentni sistemi kao i standardi upoznati su učesnici sa najnovijim dešavanjima u tim oblastima.

Ostvareni su dragoceni kontakti kao razmenjena iskustva, koja će pružiti mogućnost saradnje u ovoj oblasti u predstojećem periodu.
Predloženo je članstvo Republičkom geodetskom zavodu u Evropskom udruženju geodeta The council of european geodetic surveyors, koje će pružiti našoj organizaciji kvalitetniju razmenu iskustva na polju geodezije.

Leave a Reply