Gadgets

iPod shuffle

Lansiranjem nove generacije iPod plejera Apple je najavio da još ozbiljnije želi da radi na unapređenju svojih najprodavanijih muzičkih gedžeta. Budimo realni, nema osobe na ovom svetu koja nije čula za neki od iPod plejera. Novi shuffle, nano ili touch izbor je na vama, a mi krećemo od onog najmanjeg, najprodavanijeg i nama najmilijeg…

Novi iPod shuffle, je MP3 plejer koji pleni svojim elegantnim aluminijumskim kućištem sa štipaljkom, koga je zgodno nositi u svakoj prilici – bilo da ste na fitnesu, u šetnji, u gradskom prevozu, na putu i sl. Aktuelni shuffle je zapravo još jedna unapređena revizija plejera, koji je prema statističkim podacima bio najprodavaniji iPod uopšte (do tog momenta). Ono što je specifično za novi shuffle, jeste da su sve kontrole sada prebačene na sam uređaj, što je po našem mišljenju dobar potez. Podsetimo se, kod prethodne generacije imali smo situaciju da su komande bile implementirane na slušalice, pa ukoliko one otkažu, ostajete bez kontrole nad plejerom, te morate kupovati nove i to samo Apple-ove, pošto druge nisu mogle da rade.
Karakteristični klik tasteri sada omogućavaju da imate laku kontrolu i bez gledanja u sam plejer – pritisnite centralno dugme za puštanje muzike i pauzu, pritisnite kružne dugmiće da preskočite numeru ili se vratite unazad, ili da pojačate ili smanjite zvuk – sve se obavllja veoma jednostavno.

Novi VoiceOver taster, na vrhu iPod shuffle-a, dozvoljava korisnicima da čuju naziv pesme koja se trenutno izvodi, kao i da pređu na drugu pesmu, plejlistu ili Genius Mix-ove. VoiceOver govori 25 različitih jezika (na žalost nema srpskog) i čak upozorava korisnike kada se baterija istroši.

Novi iPod shuffle sada podržava Genius Mixes, popularnu iTunes funkciju koja automatski kreira miksove od pesama iz korisnikove muzičke kolekcije, a koje se odlično uklapaju. Genius Mixes, predstavlja odličan način da se ponovo presluša muzika koju korisnici već imaju, ali je nisu slušali u skorije vreme.

Apple svoj novi shuffle isporučuje u pet različitih boja, a nama se lično najviše dopala ona koju proizvođač naziva Graphite, jer deluje najelegantnije. Za sada iPod shuffle dolazi isključivo u kapacitetu od 2GB, ali znajući kako Apple godinama funkcioniše, očekujemo i pojavu modela od 4GB, možda čak i od 8GB. U svakom slučaju dok se to ne dogodi ostaje nam da uživamo u svim mogućnostima koje donosi novi iPod shuffle plejer, te da vam isti od srca preporučimo.

Leave a Reply