Gadgets

Kingston DataTraveler 111 fleš memorija

Kompanija Kingston nedavno je predstavila jedan zanimljiv i veoma tanak fleš drajv baziran na USB 3.0 protokolu sa kojim je moguće lako i brzo transferovati velike količine podataka. Njegova oznaka je DataTraveler 111 i kompletno je napravljen od posebne vrste plastike koja ga čini rezistentnim na sve spoljne uticaje. Čak i ako vam slučajno padne sa neke manje visine nemate razloga za brigu, podaci na njemu ostaće neoštećeni.

Vizuelno posmatrano DataTraveler 111 izgleda veoma atraktivno zbog čega se svaršeno uklapa uz svaku vrstu garderobe – od elegantne do čisto sportske. Koristi brze NAND fleš čipove i USB 3.0 kontroler poslednje generacije zahvaljujući kom je i do tri puta brži od flešića baziranih na USB 2.0 protokolu. Savršeno se razume i sa Windows i Mac platformama, međutim ne dolazi sa podrškom za Linux OS-ove, što nije nikakvo iznenađenje, jer većina flešića nije kompatibilna sa Linux distribucijama.

Kingston ovaj model proizvodi isključivo u crnoj boji i kapacitetima od 8GB, 16GB i 32GB, a zbog svoje velike popularnosti postoji velika mogućnost da će se uskoro na tržištu naći i u još nekoliko dezena i većih kapaciteta. Cena mu je za ono što nudi više nego atraktivna zbog čega od nas zaslužuje toplu preporuku.

Cena (sa PDV-om): za model od 8GB – 850 dinara

2 thoughts on “Kingston DataTraveler 111 fleš memorija

  1. DARKO

    Molim vas recite mi gde mogu kupiti ovu fleš memoriju po ceni od 850 din. ?

  2. Aca

    А какве везе има изглед флеш меморије са гардеробом?!? Ах да, то је важно за оне којима флеш виси око врата само нису сигурни где се укључују слушалице.

Leave a Reply