Gadgets · PC računari

Kingston Digital objavio partnerstvo sa BlockMaster-om na polju sigurnih USB uređaja

Kingston Technology Europe Ltd, članica Kingston Technology kompanije koja je nezavisni svetski lider na polju memorijskih proizvoda je danas objavila partnerstvo sa security kompanijom BlockMaster koje će dovesti do veće dostupnosti USB diskova sa centralizovanom kontrolom. Takav tip kontrole osigurava kvalitetniju zaštitu informacija u pokretu. Partnerstvo takođe ojačava pozicije obe kompanije na polju sigurnih USB fleš diskova.

“Kingston je tražio partnerstvo sa kompanijom koja je specijalizovana na polju USB menadžment softvera zbog naših partnera koji već neko vreme izražavaju interesovanje za sigurnu i centralizovanu kontrolu USB uređaja”, izjavio je Steve Hall, menadžer za razvoj flash proizvoda kompanije Kingston. “Posle pogleda ka nekoliko kompanija na tržištu Kingston je zaključio da bi BlockMaster bio najoptimalniji izbor. Mi verujemo da će partnerstvo osigurati deljenje i dalji razvoj tehnologije koja je potrebna pri dizajnu USB proizvoda sa naprednim sigurnosnim softverom za naše korporativne klijente.”

BlockMaster® je dobro poznat po svojim USB sigurnosnim rešenjima, uključujući centralizovan softver za upravljanje i kontrolu SafeConsole®, koji nudi organizacijama mogućnost kontrolisanja USB diskova na daljinu i tim načinom im omogućava da resetuju šifre, konfigurišu sigurnosne polise i aktiviraju reviziju za poštovanje procedura. Sa ovim partnerstvom Kingston će ponuditi svojim partnerima centralizovani način za upravljanje preko svog DataTraveler Vault – Privacy Edition softvera sa podrškom BlockMaster-ove tehnologije kako bi pružili kompletnu kontrolu nad USB diskovima.

“BlockMaster je uzeo u razmatranje razne strategije kako bi povećao dostupnost svog SafeConsole proizvoda na svim tržištima, pa je kao i Kingston, zaključio da je partnerstvo efektivan pristup”, izjavio je Daniel Östner, CEO kompanije BlockMaster. “Kingston je bio na vrhu naše liste sa svojim jakom globalnim prisustvom. Sigurni smo da će zajednička ponuda doneti veliku vrednost i uticaj na tržište tako što će sigurni USB diskovi biti dostupni većem broju organizacija. Takođe će imati uticaja na svest ljudi o USB sigurnosti koja je sve značajnija jer radna mesta postaju sve češće mobilna i tako doprinose širenju korporativnih informacija izvan sigurne mreže kompanije.”

Budući planovi uključuju proizvodnju posebne verzije Kingston DataTraveler Vault – Privacy Edition diska koji zahteva upravljanje od strane BlockMaster-ovog SafeConsole serverskog softvera da bi se uopšte aktivirao disk. Ovaj proizvod će ispuniti najstrožije sigurnosne zahteve tržišta i osigurati da disk neće raditi ukoliko nije kontrolisan od strane servera. Predstavljanje ovog proizvoda je zakazano za treći kvartal 2010. godine.

Partnerstvo nema uticaj na trenutno dostupne BlockMaster proizvode. Kako se partnerstvo bude razvijalo, BlockMaster će ostati fokusiran na razvoj i distribuciju njihove SafeStick® tehnologije i menadžment platforme SafeConsole. Kingston će nastaviti da se fokusira na svoju tehnologiju proizvodnje i distribucije sigurnih USB diskova.

Leave a Reply