Gadgets

Kingston predstavio plan USB 3.0 proizvoda za 2011

Kompanija Kingston Digital Europe Ltd, članica kompanije Kingston Technology, nezavisnog svetskog lidera u memorijskim proizvodima, daje veću podršku USB 3.0 tehnologiji u 2011. otkrivajući svoj plan na sajmu CES 2011. Kompanija Kingston će ponuditi obiman paket rešenja za USB 3.0 fleš diskove kako bi odgovorila na potrebe korisnika na svim nivoima, budući da se ova tehnologija sve više usvaja.

„Već smo videli uspešno usvajanje naših DataTraveler Ultimate 3.0proizvoda i HyperX MAX 3.0 eksternog drajva među onima koji su prvi zahtevali brži prenos podataka i prenosivost”, izjavio je  Dejan Škuletić, menadžer razvoja poslovanja u Adria regiji, kompanija Kingston. „Kako se USB 3.0 tehnologija razvija i sve više platformi i računara podržava USB 3.0 standard, prepoznajemo potrebu za razvojem drugačijih rešenja kako bismo odgovorili na potrebe različitih ciljnih tržišta i pomogli usvajanje drajva kao tehnologije.”

Za entuzijaste i napredne korisnike kompanija Kingston će predstaviti do sadanajbrži USB 3.0 drajv. DataTraveler HyperX 3.0 će služiti kao referentni model i biće deo HyperXperience™ serije, porodice Kingston Flash proizvoda visokih performansi koja će uključivati SSD-ove, USB-ove i kartice,  kako bi se zaokružila celina uz HyperX memorijske module namenjene entuzijastima.

U septembru 2010. kompanija Kingston je predstavila DataTraveler Ultimate 3.0, svoj prvi USB 3.0 fleš drajv koji koristi  SATA bridge čip kako  bi zadržao visok nivo brzine prenosa podataka. Kako kontroleri sa jednim čipom postaju dostupni, kompanija Kingston će predstaviti drugu generaciju DataTraveler Ultimate 3.0, dostupnog u kapacitetima od 16, 32 i 64 GB. Kontroleri sa jednim čipom omogućavaju veću brzinu i kompatibilnost sa USB 3.0 proizvodima. Korisnici će imati veću korist od boljih performansi i nižih cena proizvoda sledeće generacije.

Budući da će se isporučivati sve veći broj računara kompatibilnih sa USB 3.0 kasnije u toku godine, naročito krajem drugog i trećeg kvartala, kompanija Kingston će takođe predstaviti osnovni model fleš drajva koji ide uz  te sisteme. Biće namenjen isključivo korisnicima koji zahtevaju manji kapacitet i nižu cenu, kako bi se omogućilo masovno usvajanje ove tehnologije.

Leave a Reply