Gadgets

LG daljinski upravljač kojim se upravlja glasom

Magic Remote daljinski upravljač kreaira novi svet korisničkog iskustva uz gledanje LG CINEMA 3D Smart televizora

U susret Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u Las Vegasu, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi Magic Remote daljinski upravljač za svoju seriju CINEMA 3D Smart televizora. Redizajnirani uređaj poseduje unapređene mogućnosti prepoznavanja glasa, koje čine izvršavanje komandi jednostavnijim, prirodnijim, interkativnijim i razgovetnijim. Uz novi dizajn, ovaj model koristi četiri opcije kontrole – glas, gestikulacije tela, pointing funkcija, kao i korišćenje točkića.

„LG je posvećen pružanju inovativnih rešenja vezanih za kućnu zabavu, a na Magic Remote daljinski upravljač smo posebno ponosni,“ izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Nadograđujući već ionako impresivan skup funkcija, poslednja verzija upravljača nudi precizno prepoznavanje jezika i gestikulacije, ali i pointing opciju i upravljanje točkićem.“

Sofisticirana tehnologija prepoznavanja glasa omogućava jednostavno izdavanje verblanih komandi svakodnevnim glasom, bez naprezanja. Više ne postoji potreba za nezgodne pauze između komandi i naslova koji želite da pregledate, pa od sada možete jednostavno izgovoriti: „Prikaži mi Gangnam Style video“, kako biste pregledali željeni klip, a Magic Remote će izvršiiti komandu. Novi LG Magic Remote služi i kao univerzalno rešenje za daljinsko upravljanje, pružajući mogućnost pristupa i kontrolisanja više različitih uređaja namenjenih kućnoj zabavi. Svi uređaji, počevši od smart televizora, satelitskih i kablovskih prijemnika, pa sve do blu-ray plejera, se sa lakoćom mogu kontrolisati sa jednim Magic Remote daljinskim upravljačem.

Zahvaljujući pointing opciji, Magic Remote je idealan upravljač za igrice koje zahtevaju pokret tela. Točkić omogućava korisnicima da jednostavno prolaze kroz različite menije, kao i da koriste opciju zumiranja kada su u pitanju internet stranice ili korišćenje aplikacija, kao što je Google Maps. Gestikulirajući na određeni način uz pomoć daljinskog upravljača, korisnici lako mogu pristupiti često korišćenim menijima ili obavljati često potrebne funkcije, znatno štedeći na vremenu. Na primer, gledalac može prebaciti na omiljeni kanal samo pisanjem željenog broja u vazduhu.

Magic Remote dolazi u dva visoko funkcionalna modela – jedan je sastavni deo premijum linije LG CINEMA 3D televizora, a drugi dolazi sa standardnim CINEMA 3D televizorima. Magic Remote koji stiže uz premijum kategoriju poseduje tastere sa pozadinskim LED osvetljenjem za lakše snalaženje u mraku, a takođe ga karakteriše kompaktan dizaj koji ga čini lakšim i udobnijim za rukovanje. Najčešće korišćeni tasteri su pametno preraspoređeni, čineći korisničko iskustvo novog modela još prirodnijim i prijatnim za korišćenje.

Leave a Reply