Gadgets

Logitech bežična tastatura K750 sa solarnim napajanjem

Kompanija Logitech predstavila je Logitech Wireless Solar Keyboard K750, prvu tastaturu ove kompanije sa solarnim napajanjem. Logitech Wireless Solar Keyboard može da radi bilo gde, čak i u zatvorenim prostorijama, tako da muke sa baterijama postaju stvar prošlosti.

“Tastatura je i dalje najbolji ulazni uređaj za kucanje mejlova i instant poruka, ažuriranje Facebook strane ili pisanje bloga, a Logitech Wireless Solar Keyboard K750 je nova bitna inovacija na polju tehnologija vezanih za tastature,” rekao je Denis Pavillard, potpredsednik marketinga za tastature i desktop komplete kompanije Logitech. “Logitech Wireless Solar Keyboard, je tastatura koja se napaja svetlom, ali može da funkcioniše i u totalnom mraku, čak do tri meseca. Pored toga, zbog njene konstrukcije, koja ne sadrži PVC, i pakovanja koje je moguće u potpunosti reciklirati, tastatura ostavlja najmanji mogući uticaj na životnu sredinu.”

Napajanje uz pomoć  svetla, čak i u zavorenom prostoru

Logitech Wireless Solar Keyboard se napaja uz pomoć integrisanog solarnog panela, bez upotrebe dodatnih napajanja i kablova. Dodatna aplikacija za ovu tastaturu sadrži merač osvetljenja koji pomaže da se pronađe potrebna količina osvetljenja za napajanje, dodatne informacije o stanju baterije, kao i upozorenje kada je potrebno dopuniti tastaturu.

Prva solarna tastatura kompanije Logitech može se napajati i uz pomoć osvetljenja u zatvorenim prostorijama i ostaće napunjena barem tri meseca u totalnom mraku. Integrisani indikator stanja baterije sprečiće svako iznenađenje.

Elegantna tastatura debljine 7.5 mm

Debljine 7.5 mm, zaobljenih ivica i tankog profila, moderna i svedena, tastatura izgleda elegantno i predstavlja pravo zadovoljstvo za upotrebu.

Koristeći konkavan dizajn, Incurve tasteri dobro podržavaju oblik vrha prsta i pomažu da prsti dođu na prave tastere, a meke i zaobljene ivice, omogućavaju prstima lakši prelazak sa tastera na taster.

Bežična konekcija sa Logitech Unifying tehnologijom

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 koristi naprednu bežičnu vezu na 2.4 GHz, koja omogućava sve prednosti žičane veze uz praktičnu udobnost bežične veze, bez kašnjenja. Logitech Unifying prijemnik je dovoljno malen da nema potrebe isključivati ga tokom prenosa računara. Takođe na ovaj prijemnik je moguće dodati do šest Unifying miševa i tastatura bez muke sa gomilom dodatnih prijemnika.

Cena i dostupnost

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 se očekuje u SAD i Evropi u januaru 2011. godine po predloženoj maloprodajnoj ceni od 79.99 evra. Za više informacija o Logitech Wireless Solar Keyboard K750 posetite www.logitech.com.

Leave a Reply