Gadgets

Logitech kocka menja poimanje miša

Novi Logitech miš je veličine koja staje u svaki džep

Logitech je predstavio najnoviji uređaj u svojoj ponudi – Logitech® kocku. Logitech kocka predstavlja sve što korisnik može želeti od miša i jednostavno postaje pokazivač kada je to potrebno. Jedinstveni dizajn Logitech kocke menja shvatanje korisnika šta sve miš može da bude.

Kada se koristi kao miš, Logitech kocka skroluje dok korisnik prelazi prstom preko glavnog panela, zahvaljujući Logitechovom softveru Flow Scroll koji omogućava jednostavno skrolovanje slično kao korisnikov omiljeni smart telefon osetljiv na dodir.

,,Elegantan dizajn Logitech kocki odmah privlači vašu pažnju’’, kaže Tod Voker (Todd Walker), brend menadžer u kompaniji Logitech. ,,Ali originalan dizajn nije njena jedina prednost. Kocka ima odgovarajući raspon karakteristika, bez obzira da li radite kao kontrolor na međunarodnim letovima ili držite veoma važnu prezentaciju – a sve to u prelepom malom pakovanju.’’

U cilju korišćenja Logitech kocke kao pokazivača, dovoljno je da korisnik digne uvis i nekoliko trenutaka kasnije, miš je u odgovarajućem režimu rada. Na sledeći slajd prelazi jednim klikom na vrh miša, a ako je potrebno da se vrati na neki od prethodnih, miš je dovoljno samo okrenuti u ruci i ponovo kliknuti.

S obzirom da ovaj miš staje u džep, korisnik može jednostavno da ga nosi sa sobom, bez obzira da li ide od svog radnog stola do sale za sastanke ili prenosi računar iz dnevne sobe u kuhinju.

Logitech kocka ima mali Logitech Unifying prijemnik sa Logitech Advanced 2.4 GHz opcijom za konekciju koji omogućava da kocka ostane povezana sa kompjuterom kada je korisnik u pokretu. Time se dobija bežična veza koja je pouzdana kao da je u pitanju kabl, uz mogućnost povezivanja do šest kompatibilnih uređaja. Moguće je i priključiti tastaturu ili podlogu sa brojevima, ili čak još jednog miša, bez potrebe za višestrukim USB priključcima.

Logitech kocka je dobitnik Nagrade za inovacije u dizajnu i inženjeringu za 2012. godinu u kategoriji dodatne računarske opreme koju dodeljuje Međunarodni sajam elektronike za široku potrošnju (CES) i biće prikazan na ovom sajmu od 10. do 13. januara 2012. godine u Las Vegasu, u okviru predstavljanja inovacija u dizajnu i inženjeringu.

Leave a Reply