Gadgets

Marry me – Garmin Connect istinita priča

Kažu da ljubav nije čudo, ali da čini čuda. Za sve neverne Tome, sledi priča kako se jedan Amerikanac dosetio da zaprosi svoju devojku na krajnje GPS originalan način.

Naime Majk i Evelin su počeli da se zabavljaju još u osnovnoj školi, išli su zajedno u srednju školu, završili različite fakultete ostavši zajedno i prebrodivši sve krize i turbulencije koje veza na daljinu nosi sa sobom, i na kraju se ponovo našli na istom mestu. Sedam godina je iza njih.

Jednog letnjeg prepodneva, na Evelinin rođendan, Majk odlazi na uobičajeni jutrarnji džoging, na Evelinino veliko nezadovoljstvo naravno. Ali Majk ima neobičan plan. U 6 sati ujutru Majk odlazi do velike travnate površine koju je odmerio dan pre, uključuje svoj Garmin Forerunner sportski sat u koji je zaljubljen (pored svoje devojke) i kreće da trči po livadi napred, nazad, zastane da ostavi flašicu sa vodom, trči do flašice, prelazi ulicu, vraća se i tako nekih dva kilometra u totalu. Da ga je neko sa strane posmatrao ovo bi mu izgledalo kao haotično kretanje atoma poznato sa časova fizike. Majk se vraća sa trčanja, priključuje svoj sat na računar i upload-uje podatke na Garmin Connect stranicu (http://connect.garmin.com/).

Inače, Garmin Forerunner je sportski sat koji prati otkucaje srca, koliko brzo i kojim inenzitetom se trenira, a zahvaljujući GPS modulu, prati i gde ste trenirali tako što snima vašu poziciju na svakih par sekundi. I budući da su ga u toku treninga pratili sateliti i da su sve tačke njegovog kretanja povezane linijama na mapi, na ekranu se pojavlo crvenim slovima: WILL YOU MARRY ME? Sledeći izazov bio je kako učiniti Evelin da sedne za računar, a ne odati u čemu je stvar.

„Ej, Ev, ovaj, danas sam išao na trčanje, i nešto sam trčao napred-nazad, bilo je jako čudno, ali sam ipak nastavio. Nisam razmišljao o tome, ali kada sam priključio sat na računar vidi šta je ispalo.” Tada joj je pokazao mapu i dok je gledala zbunjeno on je kleknuo i zaprosio je. Trebalo joj je par sekundi da se sabere. Kasnije je priznala da joj nije bilo baš najjasnije šta je pisalo na ekranu i da je mislila da joj je doneo kamenčić, ali pretpostavljate koji je bio njen odgovor.

Čudo je ljubav. Čudo je i tehnologija. Sa malo mašte i puno dobre volje, Majk je uspeo da samo uz pomoć jednog gedžeta i računara zaprosi i ostavi bez daha devojku koju voli. Svaka čast Majk!

One thought on “Marry me – Garmin Connect istinita priča

  1. Marija

    Kod nas je malo drugacije. Delija bez Garmina trckara okolo, ubere cvet, popije neku sljivu, smiri se, pa dodje da te pita. I bude super.

Leave a Reply