Gadgets

Microsoft Sidewinder X6 za okorele igrače

U početku su tastature bile jednostavni periferijski uređaji neophodni za unos podataka u računar, ali su sa napretkom tehnologije i zahteva tržišta evoluirale u višefunkcijske uređaje namenjene određenim korisničkim grupama. Jedna od tih grupa je igračka i njeni pripadnici spremni su da odvoje velike količine novca za odgovarajuću opremu.

Microsoft-ova Sidewinder X6 tastatura je namenjena pasioniranim igračima kojima su potrebni programabilni tasteri i funkcionalnost u različitim igračkim situacijama. Kod nje je najzanimljiviji numerički deo na kojem su smešteni makro tasteri, i on se u zavisnosti od potrebe može postaviti levo ili desno od centralnog dela, čime korisnici mogu da biraju najpovoljniju poziciju za korišćenje.

Masivna i teška, napravljena je od kvalitetne crne plastike i zauzima dosta prostora na stolu. Opremljena je debelim gumenim nožicama pa će čvrsto stajati na mestu i prilikom najžešćih igračkih partija. Tasteri su pozadinski osvetljeni: centralni deo crveno, numerički žuto, a intenzitet svetla se može podešavati pomoću velikog potenciometra u gornjem desnom delu tastature, pored potenciometra za podešavanje jačine zvuka.

Prateći softver namenjen je programiranju „S“ tastera na numeričkoj tastaturi i tasterima smeštenim na levoj strani slovne tastature. Izabrana podešavanja mogu se sačuvati i lako aktivirati kada je to potrebno ili deaktivirati kada se tastatura koristi za standardne poslove. Mogu se sačuvati tri profila koji se kasnije mogu birati tasterom smeštenim na vrhu numeričkog dela.

Pored snimanja tri profila, X6 može snimati makroe i u toku igranja, samo je potrebno pritisnuti taster i biće snimljen željeni niz akcija. Određene konfiguracije mogu se dodeliti izabranim igrama i one će se automatski učitavati sa pokretanjem tih igara. Inače, tasteri su meki i nečujni što je dobro i za unos teksta, ali ovaj model je ipak namenjen igračima koji će znati kako da do maksimuma iskoriste njegove funkcije i mogućnosti. A ono što nudi, cena je sasvim korektna.

Cena (bez PDV-a): 6.200,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

 

Leave a Reply