Gadgets

Mio GPS držači za automobile kompatibilni sa većinom GPS navigatora

Mio Technology, vodeći svetski dobavljač portabilnih navigacionih uređaja (PND), danas je predstavio Mio GPS držač za automobile, prvi držač koji radi sa iPhone 4. Ovaj novi držač dozvoljava korisnicima svih generacija iPhone ili iPod touch uređaja da upravljaju od tačke A do tačke B na bezbedniji način i da iskoriste prednosti ovog držača, kao što su moćni, ugrađeni GPS risiver, Bluetooth hands-free razgovori i reprodukcija govornih instrukcija i muzike kroz zvučnike iz automobila.

Mio GPS držač za automobil, radi sa većinom navigacionih softvera dostupnih za iPhone i iPod touch*. Pogodan je za iPod touch druge generacije, iPhone 3G, 3GS i za skoro predstavljeni iPhone 4. Mio je dodao praktične funkcije za korisnike koji žele da zaštite njihov iPhone ili iPod touch sa maskom ili kućištem: držač za automobil radi sa ili bez maske ili kućišta tako da nema potrebe da se ukloni.

Mio držač za automobil

Sistem je veoma prost. Korisnik postavi iPhone ili iPod touch u držač u kome se nalazi eksterni, integrisani GPS risiver za pojačan prijem satelitskog signala i koji odlično radi. Kada poželite da koristite držač kao hands-free spikerfon, možete ga povezati Bluetoothom koji je automatski podešen da traži uređaje i spreman za povezavanje kada se uključi prvi put. iPhone je spreman za upotrebu kao hands-free uređaj ubrzo čim se povežu.

Mio GPS držač za automobil zatim puni iPhone ili iPod touch, a preko integrisanog zvučnika daje jasne instrukcije rute, kao i jasan razgovor telefonom (iPhone) u toku vožnje. Uređaj je takođe opremljen sa audio izlazom, koji daje mogućnost da se poveže sa zvučnicima unutar automobila. Ovo omogućava korisnicima da slušaju instrukcije puta, telefonske razgovore i muziku sladištenu unutar iPod touch-a ili iPhone-a preko zvučnika u kolima.

Uz Mio GPS držač za automobil ostvaruju se brojne prednosti, loš prjem GPS signala ili neshvatljive instrukcije rute su sada prošlošt. Rizik od otežanog razgovaranja telefonom je sada značajno umanjen pa korisnici više ne moraju da uzimaju u ruku iPhone dok voze.

Uređaj ne može da se zakači na vetrobran bez vakumskog nosača; može da se koristi sa većinom navigacionih softvera*, može da se okrene u portrait ili landscape poziciju i kompatabilan je sa svim Bluetooth uređajima. Pozivi telefonom mogu da se prime, odbiju ili ponovo pošalju iPhone-u. Držač za automobil sadrži konektor od 12v kojim može da se priključi na struju unutar automobila.

Cene i dostupnost

Mio GPS držač za automobile biće dostupan u septembru. Preporučena maloprodajna cena je 99.99Eur sa PDV-om.

Mio GPS držač za automobile je brendiran “Powered by Magellan”.

Leave a Reply