Gadgets

Mio Moov S600 navigacija sa multimedijom

U ovom momentu u ponudi većine proizvođača se nalaze GPS rešenja koja donose najrazličitije multimedijalne mogućnosti. Upravo na njima se bazira model Mio Moov S600.

Mio Moov S600 svojim izgledom dosta podseća na modele S505 i S555 koje smo vam polovinom ove godine detaljnije predstavili u štampanom izdanju MobiTech časopisa, ali se od njih razlikuje po nešto većem broju funkcija koje objedinjuje i capture tasteru za instant snimanje lokacija i putovanja. Iako u svojoj oznaci nosi broj 6, radi se o modelu sa displejom (osetljivim na dodir) dijagonale od 5 inča, koji nudi dosta dobar prikaz boja i odličnu detaljnost, pa tako na njemu aplikacije deluju vrlo živahno i lepo. Čak i kada sunčevi zraci direktno padnu na površinu ekrana vidljivost ostaje dobra, pa tako uvek imatevidljivu informaciju ispred vas, svake sekunde. Inače displej ovog GPS uređaja operiše rezolucijom od 480 x 272 piksela, koja je postala neki standard za rešenja ove dijagonale.

Kvalitet izrade koji prati Mio Moov S600 je u rangu skupljih GPS-ova, mada nismo baš oduševljeni zadnom stranom, koja se dosta brzo haba, mada ako se povede malo računaprilikom postavljanja na nosač mogu da se izbegnu ogrebotine. Kada smo već pomenuli nosač, isti je odlično odrađen, lepo se drži na svim vrstama staklenih površina i ima solidno rešen zglobni deo, koji mu omogućava da ga pomerate u različitim pravcima.

Mio Moov S600 je baziran na (više puta nagrađivanoj) Spirit platformi koja donosi SmartFind pretragu po ključnim rečima, Google Local Search podršku i Explore Mode – intuitivan način za za pregled POI tačaka koje se nalaze u blizini. Ovaj GPS je između ostalog opremljen i sa AV portovima za reprodukciju video i audio sadržaja sa digitalnog tv plejera, dvd plejera ili sa kamere za parkiranje. Za vrhunsko pozicioniranje na drumu zadužen je popularni SiRFstar III čipset ukomponovan sa Samsung 2450 procesorom čiji je radni takt podešen na 400MHz.

Ovu kombinaciju smo već sretali na sličnim Mio Moov modelima i kao što smo očekivali brzina reagovanja je dosta dobra, a konekcija sa satelitima gotovo trenutna. Celu priču o S600 GPS-u upotpunjuje i podatak da na raspolaganju imate 2GB interne memorije, na koju možete smesti šta god poželite, kao i da opcino možete dokupiti raznorazne dodatke. Došlo je vreme da vaše omiljene filmove i multimediju gledate u automobilu bez potrebe da sa sobom nosite notebook, a uz sve to još i da bez većih glavobolja stignete na željeno odredište. Naša topla preporuka.

Cena: 188 evra

Kontakt: ACR, www.acr.rs

Leave a Reply