Gadgets

Mobile 10x DeLuxe za laptop navigaciju preko Bluetootha

BlueTooth predstavlja najjednostavniji i najekonomičniji standard za bežično povezivanje na malim udaljenostima. Integracija GPs prijemnika i BlueTooth protokola pretstvlja logično rešenje u svetu prenosnih uređaja.

GARMIN Mobile 10x je logičan naslednik GPS 10 modula. Prenosni, samostalni GPS prijemnik u novoj verziji je opremljen izmenjivom Li-Ion baterijom, i visokoosetljivim SirfStar III(tm) čipsetom. Mobile 10x informaciju o lokaciji šalje do drugih uređaja korišćenjem BlueTooth tehnologije. Domet komunikacije je do 10 metara, a autonomija baterije je odličnih 22h.

Jedna od glavnih prednosti GARMIN BlueTooth GPS prijemnika je svakako softverska podrška. Mobile 10x prati i novi softver MOBILE XT koji se uz uređaj isporučuje u verziji za Windows (notebook), Windows Mobile platformu (PDA uređaji, mobilni telefoni), Symbian OS (mobilni telefoni) i Palm platformu (PDA). Instalacija Mobile XT aplikacije je maksimalno pojednostavljena. može se instalirati direknto na memorisjku karticu, sa koje se posle ubacivanja u prenosni uređaj automatski instalira prepoznavši operativni sistem uređaja.

Mobile XT aplikacija donosi interfejs nalik na Nüvi seriju na vaš prenosni uređaj. 3D prikaz karte, brza i efikasna navigacija, preveden interfejs i glas na srpski jezik, podrška za linije kretanja (TrackLog) čine Mobile XT odličnim navigacionim softverom. Visoka pouzdanost GARMIN rešenja garantuje sigurno pronalaženje efikasne rute do odredišta. U nekim uređajima, Mobile XT se može korisiti i za bazično praćenje. Aplikacija se može programirati da u određenim intervalima, ili na određen upit odgovori SMS porukom koja sadrži trenutnu koordinatu na kojoj se uređaj nalazi.

U Deluxe kompletu se dobija i detaljna, rutabilna kartografija zapadne Evrope. U Mobile XT aplikaciji je naravno moguće koristiti i SCG Route kartu Srbije i Crne Gore. Pored Deluxe verzije, u ponudi je i OEM verzija uređaja koja ne sadrži dodatne karte zapadne Evrope u kompletu.

Leave a Reply