Gadgets

Navigacioni uređaj Galeb GND 004

Kompanija “Galeb Group” je tokom avgusta tržištu ponudila novi model navigacionog uredjaja – GND 004, i to u dve verzije, sa bluetoothom i bez bluetootha.

Uređaji se međusobno neznetno razlikuju u samom dizajnu. U poređenju sa prethodnim modelom GND 003 drzač je dosta manji i elegantnijeg je izgleda. I ovaj model karakterišu displej od 4,3 inča i najnovija verzijom iGO8 softvera. Uređajima su poboljšane hardverske mogućnosti tako da brzo i bez napora odgovaraju različitim zahtevima korisnika.

GND 004 navigacioni uređaji u osnovnom paketu obuhvataju 22 zemlje jugoistočne Evrope a kao dodatak u vidu SD memorijske kartice mogu se dokupiti i mape jos 22 zemlje Zapadne Evrope. Kao već standardne opcije, novi “Galeb”-ov navigator uključuje reprodukciju mp3, wma, doc, jpeg formata.

Veza sa računarom se ostvaruje preko USB konektora i nije potrebna nikakva dodatna instalacija drivera, jer ga računar prepoznaje kao bilo koji memorijski uređaj. Od ostale prateće opreme se isporučuju kućni i auto punjači, stalak sa držačem, USB kabl za povezivanje sa računarom i detaljno upustvo za korišćenje uređaja i softvera.

Tehničke karakteristike

Kućište:

Dimenzije: 127 X 83X 21 mm
Težina: ~210 g
Procesor:

Samsung2443
400MHz
Displej:

11,0 cm (4,3 inch) LCD
Osetljiv na dodir
Rezolucija 480×272
Memorija:

RAM 64MB(32MBx2)
FLASH: (ugradjen, prosiriv do 2 GB)
Baterija

Li-jonska 1.000mAh
Trajanje baterije: 3 sata sa uključenim GPS-om, Ekran i pozadinsko osvetljenje uključeni
Zvučnik:

Interni
Priključci:

USB
konektor za antenu
SD-slot
Softver:

OS: Windows CE 5.0
Navigacija: Galeb (iGo Navigation Software)
Ostalo: mp3-plejer, mp4-plejer
Pakovanje:

Držač za montažu u kolima,
Adapter za napajanje 220V,
Adapter za napajanje za kola 12-30V
USB-kabal
Uputstvo za korišćenje na srpskom jeziku
CD sa uputstvima

2 thoughts on “Navigacioni uređaj Galeb GND 004

  1. Dragan

    GND-004 , Galebov navigacioni uredjaj je solidnih karakteristika ali mu je mapa ( iz 2008.god.) poprilično nedoradjena. Dosta toga se izmenilo, u nazivu ulica, promenjenih smerova, … Pokušate li da odradite “update” mape, u galebovoj prodavnici u YBC će vam reći da se to radi u njihovoj prodavnici u Ustaničkoj ulici a nakon odlaska tamo, susrešćete se sa izvesnim g.dinom Dejanom Jovanovićem koji će vam reći da za taj uredjaj (gnd-004) NE POSTOJI “update” ! i da za taj novac, koliko ste platili uredjaj, dobijate to !? ( šta god mu to značilo )

  2. Dzelil

    postovani,
    imao sam izvjesnih problema sa navigacionimn uredjajem, bio je servisiran u garantnom roku. Problemi su bili u neispravnosti baterije, koja se naduvala i poklopac uredjaja je prsnuo. Nakon remonta imam poklopac bez ureza i nisam u mogucnosti fiksirati navigaciju za nosac.
    Interesira me gdje mogu nabaviti dodatak za straznji poklopac, kao i autopunjac.

Leave a Reply