Foto · Gadgets

Nova GPS rešenja sa 3D navigacijom, Bluetooth i FM transmiterom

Prestigio je dosledan u svom nastojanju da korisnicima ponudi praktične, jedinstvene i  efikasne GPS navigacije, tako da ni dva najnovija modela nisu izuzetak.  Prestigio se trudi da podiže standarde sa GV4120BT i GV5120BT, koji predstavljaju rešenje spremno za upotrebu. Ne samo da su ovi modeli tanki (samo 13mm) i poseduju 3D vizuelizaciju, već sada poseduju i FM transmiter i Bluetooth® za hands-free pozive.

GV4120BT i GV5120BT modeli osmišljeni su da pojednostave život  svojom praktičnošću i jednostavnošću. Zahvaljujući Bluetooth® tehnologiji koja je integrisana u uređaj, možete bezbedno telefonirati dok su vam obe ruke na volanu, a pogled na putu. Ovaj hands free set radi sa doslovno svakim modelom mobilnog telefona sa  Bluetooth ® podrskom.

Dva nova modela poseduju i FM transmiter, koji koristi FM radio talase za slanje MP3 muzike sa GPS uredjaja na radio aparat u vasem automobilu.  GV4120BT i GV5120BT poseduju nagradjivani softver sa detaljnim mapama i impresivnom vizuelizacijom u tri dimenzije. Sada je lako prepoznati zgrade i poznate predele kada prolazite pored njih. Takodje, imate pristup brojnim tačkama interesovanja  (POI) kao sto su benzinske stanice, hoteli i restorani.

Ovi GPS uređaji su kompaktni, lagani, ultra-tanki samo 13mm. Spadaju u grupu najtanjih navigacionih uređaja na tražištu tako da se lako mogu nositi i u dzepu ili tasni. Razlika izmedju dva nova modela u Prestigio prodajnom programu lezi u veličini ekrana:   GV4120BT ima ekran 4,3”, dok  GV5120BT ima ekran od 5”. Ekran reprodukuje živopisne boje, poseduje velike tastere, jasan tekst, intuitivne ikone i animirane prelaze ekrana koji će unaprediti  navigaciono iskustvo.

Karakteristike Prestigio GPS uredjaja:

  • Tutorial – GV4120BT i GV5120BT dolaze sa integrisanim kratkim slide-show instrukcijama koje objasnjavaju sve vazne funkcije korisnicima koji nikada ranije nisu koristili GPS navigaciju
  • Smart tastatura koja ubrzava proces pronalazenja grada i naziva ulica nudeci izbor koji najbolje odgovara na osnovu prethodno koriscenih destinacija i grad na osnovu velicine stanovnistva.
  • Sofisticirano proračunavanje rute – GV4120BT i GV5120BT proracunavaju ne samo najbrzu, najkracu i najekonomicniju rutu, vec i  rute lake za pracenje koje ukljucuju manje i jednostavnije manevrisanje upotrebom magistralnih puteva gde je to moguce.
  • Pametna istorija koja “uči” na koji način se korisnik ponasa i koje su njegove navike: nudi listu najverovatnijih destinacija na osnovu trenutne GPS pozicije i prethodnih ruta.
  • Hitna  –  “Gde sam?” funkcija pomaze korisnicima u hitnim situacijama: funkcija odredjuje trenutni GPS polozaj i pomaze u lociranju najblize pomoci, kao sto su policijska stanica, ambulanta itd.
  • Glasovno navođenje dostupno je na 43 jezika, sto takodje znaci, da ako zelite da zadrzite svoj pogled bezbedno na putu, mozete se u potpunosti prepustiti glasovnom navodjenju u toku voznje.
  • Besplatan update mapa godinu dana, i dopunski sadrzaj moze se pronaci na : http://prestigio.naviextras.com
  • Brže proračunavanje rute zahvaljujuci chipsetu Atlas 4 sa 533 MHz CPU – trenutno jednom od najbržih na tržištu

Dodatna oprema koja se isporučuje uz uređaj: set za montiranje uređaja u automobilu, punjač za automobil, olovka, USB kabl, uputstvo za upotrebu i CD (ActiveSync utility & Documentation ). GV5120BT poseduje i zaštitnu futrolu od kože.

Leave a Reply