Gadgets

Novi Apple iPod touch media plejeri

Došli smo i do kraja priče o iPod plejerima, a na samom kraju ono najbolje – iPod touch. Savršeno oblikovan, sa odličnim radnim karakteristikama i neverovatnim brojem funkcija, ovaj media plejer je srušio sve granice multimedije u pokretu.

Odličan muzički plejer, još bolji video plejer, savršen saputnik, siguran kompas na svakom putu. Ah da i vrhunski gejming gedžet, ali i mnogo, mnogo više od toga. Dame i gospodo spremite se da detaljnije upoznate iPod touch!

Apple iPod touch media plejer po mnogima predstavlja najrevolucionarniji multimedijalni gedžet na svetu. On pušta video u visokim radnim rezolucijama, donosi neverovatan kvalitet zvuka i pravi je mali gejming portabl plejer. Još od svoje pojave znalo se da će iPod touch izbiti u prvi plan, ne samo zbog raznovrsnosti funkcija koje je doneo, već i zbog veoma lakog korišćenja. Verujemo da vam je poznato da touch koristi isti displej koji se nalazi i na iPhone-u, čak je i vizuelno sa njim veoma sličan, ali opet nema mogućnost pozivanja i slanja SMS-ova.

Novi touch svojim izgledom dosta podseća na stari model, čak se na prvi pogled fizički i ne uočavaju neke bitnije razlike. Glavna prednost novog touch plejera leži u fantastičnom Retina ekranu, koji operiše rezolucijom od 960×640 piksela što je čak četiri puta više u odnosu na prethodni model. Rezultujućih 326 piksela po inču, je toliko gusto, da ljudsko oko nije u mogućnosti da razlikuje pojedinačne piksele kada se iPod touch drži na normalnoj razdaljini i kuca tekst. Zahvaljujući njemu slike i video sadržaji izgledaju jasnije, uglađenije i još realnije.

Ugrađena kamerica sa zadnje strane uređaja pruža mogućnost snimanja video materijala u HD kvalitetu, pa korisnici mogu da naprave svoje video zapise bilo gde da se nalaze, a zatim i da ih jednostavno podele sa drugima putem e-maila, MobileMe mreže i YouTube kanala. Sa novom prednjom kamerom i mikrofonom, iPod touch vlasnici sada mogu da obave i FaceTime video pozive preko Wi-Fi mreže. Zapravo samo jednim klikom na novu FaceTime aplikaciju iPod touch korisnici mogu da pozovu druge korisnike koji poseduju novi iPod touch i iPhone 4 kako bi ostvarili video komunikaciju.

Treba napomenuti da iPod touch pokreće novi Apple A4 čip sa izuzetnim procesorskim i grafičkim performansama, koji je uz to i štedljiv pa omogućava dugo tranjanje baterije. Ovakva platforma u kombinaciji sa pomenutim Retina ekranom i žiroskopom sa 3 ose, čini da iPod touch omogućava igranje igrica i takav doživljaj, kakav do sada praktično niste mogli videti ni na jednom drugom mobilnom uređaju.

Plejer se i dalje proizvodi u verzijama do 64GB (konkretno 8, 32 i 64GB). Cena mu na žalost nije mala, ali korisnici koji nisu za bilo kakve kompromise, ne treba da razmišljaju, novi iPod touch je jedino pravo rešenje za njih.

 

Leave a Reply