Gadgets

Objavljen novi digitalni ortofoto za dela Beograda – Most na Adi

Republički geodetski zavod objavio je na geoportalu GeoSrbija novi digitalni ortofoto za deo područja Grada Beograda – Most na Adi, izrađen na osnovu aerofotogrametrijskog snimanja u okviru IGIS projekta.

Pored celokupno objavljenog digitalnog ortofoto-a na geoportalu www.geosrbija.rs, izrađenog u okviru CARDS programa kroz donaciju Evropske unije, sada je moguće izvršiti uvid i u digitalni ortofoto izrađen od strane Republičkog geodetskog zavoda za deo područja Grada Beograda, odnosno delove opština Novi Beograd, Savski Venac i Čukarica u delu novog mosta na Adi.

Digitalni ortofoto izrađen je na osnovu aerofotogrametrijskog snimanja koje je izvršeno digitalnom kamerom UltraCamXp u avgustu 2011. godine sa podužnim i poprečnim preklopom snimaka od 80%, a za potrebe izrade true ortofotoa područja GUP-a Grada Beograda. Izrađeni digitalni ortofoto je rezolucije 10cm u UTM34N/ETRS89 koordinatnom sistemu.

Izrada true ortofotoa rezolucije 10cm u UTM34N/ETRS89 koordinatnom sistemu za celo područje GUP-a Grada Beograda izvršiće se u toku 2012. godine.

Leave a Reply