Gadgets

Olympus WS-450S, WS-550M i WS-560M: potpuno nova generacija WS stereo diktafona

Najintuitivniji dvofunkcionalni stereo diktafoni na tržištu

Popularna Olympusova WS linija potpuno je obnovljena sa tri elegantna i moderna nova uređaja. WS-450S, WS-550M i WS-560M sa funkcijama reprodukcije i stereo snimanja koji osiguravaju vrhunski audio kvalitet savršeno su rešenje za sve koji hvataju beleške ili vole da slušaju muziku u pokretu.

WS-550M i WS-560M imaju mogućnost reprodukcije MP3, WAV i drugih formata. Za one koji su stalno u pokretu, ovi uređaji vrhunskog kvaliteta nude dugi vek trajanja baterije i novu inteligentnu funkciju za univerzalnu upotrebu i korišćenje: ugrađen USB priključak koji omogućava ponovno punjenje baterije kod modela WS-550M i WS-560M. Novi diktafoni sjanih performansi dolaze u različitim bojama – bijela za WS-450S, srebrna ili plava za WS-550M te metalno siva za WS-560M.

Ovi dvostruko funkcionalni Olympusovi WS modeli funkcionišu kao uređaji za skladištenje podataka, te kao uređaji za reprodukciju muzike – sve u jednom. Ova tri nova modela mogu da reprodukuju WMA format koji je popularan izbor za muzičke datoteke. WS-550M i WS-560M podržavaju i ostale audi formate poput MP3 i WAV, a oba su i u skladu sa Digital Rights Management (DRM) tako da se mogu skidati WMA datoteke sa priloženom dozvolom, te se može uživati u pesmama koje su zaštićene autorskim pravima protiv umnožavanja.

Pošto imaju 1, 2, ili 4GB memorije, u zavisnosti od modela, WS-450S, WS-550M i WS-560M pružaju znatnu količinu prostora kako bi se udovoljilo sve većim zahtevima za snimanjem glasa, čuvanjem podataka i visokim kvalitetnom reprodukcije. Zavisno od modela, ovo odgovara potencijalu od 272, 544 ili čak više od 1000 sati snimanja u LP načinu.

Uz izbor između šest nivoa kvaliteta snimanja, te Stereo XQ za visoki stereo kvalitet i LP za veći kapacitet skladištenja, novi uređaji nude i neviđenu fleksibilnost. Takve velikodušne mogućnosti reprodukcije i snimanja su idealne za ljude dinamičnih i modernih stilova života jer omogućavaju korisnicima putovanje bez previše stvari pružajući im pri tome jednostavno prebacivanje sa posla na zadovoljstvo kada im to odgovara.

Ova najnovija generacija WS uređaja sjedinjuje napredne karakteristike sa superiornim dizajnom i još intuitivnijim korisničkim interfejsom. U kompaktnim dimenzijama koje iznose svega 94.8 x 38 x 11mm svi novi modeli imaju veliki LCD ekran na kom je moguć rad na pet jezika. Rukovanje je dodatno olakšano ergonomskim tasterima uz pomoć kojih se do glavnih funkcija može doći samo dodirom.

Leave a Reply