Gadgets

Prezentacija firme DigitalGlobe prvi put u Srbiji

U prostorijama Republičkog geodetskog zavoda, gospodin Pawel Ziemba je predstavio firmu DigitalGlobe.

DigitalGlobe je jedna od vodećih svetskih firmi koja obezbeđuje, zainteresovanim korisnicima, satelitske snimke visoke rezolucije.

U prostorijama Republičkog geodetskog zavoda prezentovana je firma DigitalGlobe iz Sjedinjenih Američkih Država. DigitalGlobe predstavlja jednu od vodećih svetskih firmi koja obezbeđuje, zainteresovanim korisnicima, satelitske snimke visoke rezolucije. Prezentaciju je održao gospodin Pawel Ziemba, koji je predstavnik firme za Evropsko tržište.

U okviru prezentacije predstavljena su dva njihova najznačajnija satelita QuickBird i WorldView-1, kao i setovi proizvoda koje nudi ova renomirana firma. Satelit QuickBird omogućava snimke rezolucije oko 60 centimetara koji su multispektralni, dok satelit WorldView-1 omogućava snimke rezolucije 50 centimetara koji su panhromatski. Predstavljene su ukratko mogućnosti korišćenja takvih snimaka.

Takođe, najavljen je kao deo nove generacija satelita WorldView-2, satelit koji bi trebao da bude lansiran u periodu septembar-oktobar ove godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti na sajtu DigitalGlobe : www.digitalglobe.com

Leave a Reply