Gadgets · Notebook-Netbook

Samsung SENS-240 Navigation Tablet

Samsung je u Koreji predstavio hibridni automobilski navigacioni touchscreen sistem, koji može da preuzme multimediju sa vašeg telefona na sebe i pušta je kao da se nalazi na njemu. Sve se odigrava preko Bluetooth konekcije standarda 3.0, a možete da ga koristite i kao zamenu za automobilski spikerfon za primanje poziva, ali i pozivanje, jer se virtuelna tastatura nalazi u modu čekanja čim ga spojite sa Android telefonom.

U ovaj touchscreen multimedijalni tablet Samsung je ugradio 256MB RAM-a, USB sa host modom,  SD slot za memoriju i 1.43GHz-ni processor nepoznatog proizvođača, za koji se navodi da je dovoljno jak i brz da potera i koristi 3D mape, video visoke rezolucije, pa čak i DMB TV na ugrađenom 7-inčnom, rezolucije 800 x 480 piksela displeju.

U saopštenju se navodi da Samsung SENS-240 NT možete da koristite i kao “upravljač za kola”, na daljinu, što detaljnije nije objašnjeno, ali se nadamo da ćemo moći da upalimo klimu par minuta pre nego što se uputimo ka parkingu, na kojem su kola ceo dan stajala na direktnom suncu. Ili možda, da zatvori prozor, koji smo slučajno ostavili otvorenim! Ili da isključi svetla, da nam se ne istroši akomulator itd. ideja je mnogo :) Očekujemo detaljnija objašnjenja ove funkcije uskoro, kada se završi probni period korišćenja SENS-204 u Koreji. Inače, test period, tokom kojeg će se Samsung SENS-240 NT prodavati u Koreji već je počeo, a od zadovoljstva i komentara tamošnjih korisnika zavisi da li će se ovaj tablet naći u prodaji u ostalim delovima sveta. Mi2Mobile

Leave a Reply