Gadgets

SONY predstavio specijalni multimedijalni Demo automobil

MULTI KANALNI AUDIO SISTEM 5.1 dolby pro logic surround sound, video, PS3… i sve to u samo jednom automobilu

6.800 vati u “piku”, 1.600 vati “realne” snage, 32 zvučnika, 4 monitora, audio-video sistem Playstation 3, preko 50 kg kablova, 2 kondenzatora kapaciteta 1 farad svaki, dodatno napajanje,… To je ono što Sony CSE predstavništvo za Srbiju i Crnu Goru predstavlja kroz SONY demo automobil.

Model HONDA CRV je svojom veličinom i izgledom dozvolio da se sva maštanja pretvore u stvarnost, tako da su predstavništvo SONY i ZES servis (Zemun Electronic Security) napravili jedinstveni automobil – XPLOD DEMO CAR, slobodno možemo reći “Kao nijedan drugi”.

Sva audio i video oprema koju možete videti, pripada brendu XPLOD, tačnije SONY auto akustici, koji ovim projektom želi da prikaže mogućnosti, ali pre svega kvalitet zvuka, koji možete imate i u svojim kolima.

U XPLOD Hondi CR-V ćete naći 30 zvučnika serije XSHT (17”, 13” i tweeteri), 2 woofera serije XSL124, dva head unit-a – XAV W1 audio-video player koji reprodukuje i Super Audio format (Multikanal), MEXBT5100 model koji ima i Bluetooth konekciju (sa mobilnim telefonom ili bilo kojim drugim uređajem koji ima istu konekciju), 6 pojačala serija XM1S, XM4S (slim varijante) i XMZR604. Sve ove audio komponente su dale mogućnost da se u samim kolima dođe do MULTIKANALNOG zvuka. Tačnije, svaka vrata su kanal za sebe + centralni kanal koji se nalazi ispod menjača i na unutrašnjem retrovizoru + woofer-i koji se nalaze u gepeku kola.

Prema dosadašnjim istraživanjima, u Evropi ne postoji ni jedan zvanični demo automobil sa ovakvim audio sistemom.

Što se video segmenta tiče, centralna jedinica XAV W1 pruža mogućnost reprodukovanja DVD, DiVX, JPEG formata i to preko 3 dodatna monitora serije XVM F65 koji mogu biti kako ugradni, tako i prenosni.

Da bi prezentacija XPLOD audio i video opreme bila upotpunjena, u XPLOD CR V je ugrađen i Playstation 3, koji pored funkcije konzole za igranje ima i operativni sistem koji wirelles konekcijom pruža mogućnost pretraživanja Interneta na svim “Hot Spot” mestima iz kola.

Da bi se dobio kristalno čist i kvalitetan zvuk i sigurnost, korišćeni su najkvalitetniji kablovi, kondenzatori, konektori, dodatna baterija, kao i pozlaćene kleme, dodatni osigurači, inverteri… Sva dodatna oprema koju možete videti u kolima (mesta za zvučnike u vratima, nosače tweeter-a, nosač centralne jedinice, kao i sam gepek), je ručno izrađena. Nijedna mašina nije učestvovala u stvaranju ovog kao ni jednog drugog automobila.

Za sve što ste do sada pročitali i videli na slikama, zaslužan je ZES servis, koji je napravio ovaj unikatni XPLOD CR V automobil.

Leave a Reply