Gadgets · Notebook-Netbook

Sve je veća potreba korisnika za notebook postoljima

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Mobilni magazin, sve je više korisnika notebook računara koji imaju potrebu za naprednim postoljima za ove tipove računara. Notebook predstavlja savršeno rešenje za ljude koji žele da imaju pristup svojim podacima, Internetu kao i mnogim drugim stvarima koje tehnologija donosi, gde god se nalazili.

Pored svih dobrih stvari koje prenosni računari poseduju, tu je i nekoliko mana. Korisnicima može prilikom korišćenja notebook računara zasmetati njihovo grejanje, ergonomija tastature, kao i nedovoljni broj USB portova. Pomenuti nedostaci koje notebook računari nose sa sobom mogu se rešiti nabavljanjem postolja za notebook računare.

Stoga je u saradnji sa firmom Cooler Master i brendom Choiix odlučio da sprovede anketu na sajtu u kojoj je istraživao koliko su korisnici u Srbiji upoznati sa svim dobrobitima koje donose postolja za notebook. Na osnovu analize ankete došlo se do interesantnih pdoataka: dve trećine ispitanika ne poseduje postolje za notebook ali da čak 74% planira da kupi, kao i da bi više od polovine anketiranih za kupovinu postolja odvojili od 20-40 evra. Velikoj većini ispitanika bitnija je funkcionalnost od ergonomije i izgleda postolja za notebook.

Samim tim 40% ispitanika bi želelo da njihova podloga za notebook poseduje aktivno hlađenje, USB hub i HDD/SSD stash. Sve ove napredne karakteristike poseduje Choiix Air-Through Stash koji se odlikuje centralnim tihim 8 cm ventilatorom za efikasno hlađenje, kompatibilan je sa 2.5″ SATA II HDD do 500GB i SATA II SSD, a ima i integrisana 3 USB porta.

Leave a Reply