Gadgets

Sweex Vici medija plejer

U potrazi ste za jeftinim, a kvalitetnim media plejerom, koji vas nikada neće ostaviti na cedilu. Razmislite onda o Sweex Vici modelu…

Sweex je proizvođač koji se na domaćem tržištu odlično kotira, ponajviše zahvaljujući jeftinim perifernim uređajima, naročito miševima i tastaturama. Iako postoji već više od 10 godina Sweex je tek od pre par godina krenuo sa širenjem svog portfolia, nudeći potencijalnim kupcima širom sveta i druge proizvode, poput gaming opreme, slušalica, zvučnika, Web kamerica, a odnedavno se u ponudi mogu naći čak i monitori i grafičke kartice.

Mi se ovoga puta nećemo baviti ni jednom od navedenih grupa proizvoda, već jednim jeftinim i dosta zanimljivim media plejerom, koji može reprodukovati mnoštvo različitih audio-video formata, a izgledom dosta podseća na aktuelni iPod nano. O kakvom proizvodu je reč?

Prvo što svakako upada u oči jeste vizuelni koncept Vici plejera. Kao što smo već rekli podseća na iPod nano – tu su zaobljene ivice, identične dimenzije i sličan ekran. Isti je dijagonale 2 inča i operiše sa rezolucijom od 220 x 176 piksela. Prikaz boja na njemu je zadovoljavajući, šta više slikovni sadržaj deluje baš upečatljivo, da kažemo verno originalu.

Dinamične slike tj. filmovi, nisu baš kao na pravom iPodu, ali sa druge strane, treba imati u vidu da je ovo ipak plejer za kupce sa plićim džepom, gde se na nečemu moralo zaštedeti (mislimo na procesorski resurs na prvom mestu). Ipak, postoji caka! Ako uradite kompresiju video zapisa na pristojnom bit rejtu u AVI format, ne gubi se mnogo na kvalitetu, mada sa drue strane, opet imate veće zauzeće memorijskog resursa.

Glavna namena ovog plejera je očito slušanje muzike i tu je bez premca. Zvuk je kristalan i jasan, bez šumova i distorzija, mada nije na odmet da pribavite bolje slušalice, jer one koje prate plejer, nisu baš nekog zavidnog kvaliteta. Mi smo probali sve podržane formate i nekako nam se čini da je MP3 najbolje optimizovan na Vici plejeru.

Model koji smo mi držali u rukama dolazi sa memorijskim resursom od 8GB i u crvenoj je boji, a postoje i verzije sa manjom količinom memorije i u drugačijim nijnsama. Dobra kopija, ne bi bila dobra kopija da tu nije sve što ima i original, pa tako zatičemo i kamericu i slično rešen softver, koji vam daje osećaj kao da u rukama držite skupoceni iPod Nano. Nećemo biti skromni ako kažemo – ko nema para za iPod Nano, neka slobodno uzme Vici, imaće će osećaj kao da poseduje pravi iPod!

Kontakt: ALTI, www.alti.rs
Cena za model od 8GB: 37,41 evro

(izvor: Mobitech)

Leave a Reply