Gadgets

Toshiba SCiB baterije za Hondine električne motocikle

SCiB baterija, koju proizvodi The Transmission Distribution and Industrial Systems Company, izabrana je za napajanje novih Honda električnih motocikala pod nazivom EV-neo. SCiB je revolucionarna Toshibina baterija koja može da se puni i odlikuje se izuzetno dugim rokom trajanja i kratkim vremenom punjenja. Ova baterija je odlično prihvaćena na tržištu i zato je Honda izabrala ovo rešenje za svoj novi električni motocikl.

SCiB ćelije su smeštene u SCiB modul koji integriše upravljački sistem baterije. Sistem u potpunosti koristi SCiB mogućnosti; kontrološe punjenje i pražnjenje analizom faktora kao što su temperatura i voltaža.

Jedna od ključnih prednosti koju će SCiB baterija doneti motociklu EV-neo jeste sposobnost dopune 80% kapaciteta baterije preko punjača za samo 20 minuta. Baterija je izuzetno dugovečna i izdržljiva, tako da je gubitak kapaciteta nakon 6.000 ciklusa punjenja i pražnjena sveden na minimum. Biće i izuzetno efikasna u uslovima ekstremnih temperatura, čak i do -30℃, što je u skladu sa Hondinim planovima da motocikl EV-neo lansira u decembru 2010. godine.

Leave a Reply