verbatim
Gadgets

Turbo za Verbatim GT prenosivi hard disk od 1TB

Verbatimov najnoviji GT Portable Hard Drive dobio je turbo pojačanje u vidu kapaciteta od jednog terabajta i USB 3.0 interfejs – koje mu omogućava do deset puta brži prenos podataka.

Dostupan u plavoj ili crvenoj boji, ovaj elegantan disk karakterističan je po dvije čuvene bele trkačke pruge koje su ukrašavale karoserije legendarnih trkačkih bolida na pistama širom sveta, a sada korisnicima računara nude uređaj za čuvanje podataka jedinstvenog izgleda. Zadnja strana diska opremljena je parom crvenih svetlosnih indikatora koji podsećaju na svetla kočnica sportskih automobila.

verbatim

Dodatno pojačanje predstavlja poseban prekidač za zaštitu od zapisivanja koji funkcioniše na sličan način kao prekidač za zaštitu na SD karticama i štiti korisnike od slučajnog brisanja podataka.

Disk dolazi formatiran sa FAT-32 sistemom datoteka i može se odmah koristiti na PC-u ili Macu. Na disku se nalazi softverski paket Nero BackItUp Essentials koji korisnicima nudi mogućnost izrade zaštitnih kopija celog sistema, kao i vraćanje podataka i mogućnost automatske izrade zaštitnih kopija u zadato vreme, uz podršku za kriptovanje lozinkom.
Verbatimov softver za štednju energije Green Button smanjuje potrošnju energije i produžava očekivani životni vek uređaja tako što ga automatski stavlja u pasivni način rada kada korisnik to želi. Postoje tri postavke pasivnog načina rada – može se aktivirati već nakon 10 minuta nekorišćenja, nakon vremena koje korisnik odabere (u koracima od 10 minuta, maksimalno nakon 120 minuta) ili trenutno. Ova opcija može se i u potpunosti isključiti.

Novi GT disk, dimenzija 195 mm x 121 mm x 33 mm (D x Š x V), može se takođe koristiti i za USB snimanje, što korisnicima omogućava da snime programe direktno sa televizora, kao i da pauziraju TV program koji trenutno gledaju. Zahvaljujući USB snimanju, ovaj disk postaje zamena za samostalni HDD/DVD snimač ili čak za VHS videorekorder.
Mnogi današnji televizori opremljeni su jednim ili više USB priključaka. Već smo se navikli da gledamo slike ili filmove sa USB memorije ili diska na televizoru.

USB snimanje predstavlja proširenje ove mogućnosti na modernim televizorima. Ako ste nedavno kupili novi televizor, postoji velika šansa da podržava USB snimanje, pogotovo ako se radi o televizoru iz srednje ili više klase. USB snimanje omogućava vam da snimite program na eksterni disk koji je povezan na TV preko USB sistema, pri čemu se vaš eksterni disk ponaša kao videorekorder. Možete ga takođe koristiti za pauziranje programa. Sa USB snimanjem, vaš eksterni disk postaje zamena za HDD/DVD snimač ili VHS videorekorder.

Verbatimov najnoviji GT Portable Hard Drive dostupan je u prodavnicama širom Evrope od decembra. Model kapaciteta 500 GB prodaje se po ceni od oko 10.000 dinara dok model kapaciteta 1 TB košta oko 13.400 dinara. Uz uređaj se isporučuje USB 3.0 kabl.

Leave a Reply