Gadgets

Verbatim u Evropi predstavlja Blu-ray diskove kapaciteta 100 GB

Verbatim predstavlja Blu-ray Disc™ kompatibilan sa BDXL™ čitačima i snimačima, sa čak 100 GB prostora za sklaidštenje podataka – četiri puta više u odnosu na standardne Blu-ray diskove.

Sertifikovan od strane BDA (Blu-ray Disc Association), visokokapacitetni Blu-ray disk iz Verbatima omogućava korisnicima backup fotografija visoke rezolucije, muzike ili HD videa pri brzini snimanja od 4x. Sa kapacitetom od 100 GB, BDXL™ diskovi mogu sačuvati više od 40.000 fotografija, 20.000 pesama ili 8 sati HD videa.

Blu-ray diskovi nude značajno veći kapacitet u poređenju sa DVD i CD medijima, što znači da vam je za čuvanje velikih količina podataka potrebno znatno manje diskova. Standardni Blu-ray diskovi nude kapacitet od 25 GB u jednoslojnoj odnosno 50 GB u dvoslojnoj verziji, ali Verbatimov BDXL™ disk uključuje i treći sloj, što podiže njegov kapacitet na 100 GB. Diskovi dolaze sa posebnom površinom sa tvrdim premazom koja ih štiti od ogrebotina.

“Verbatimovi BDXL™ Blu-ray diskovi od 100 GB idealni su za produkciju slika ili datoteka kod koje se traži veliki kapacitet za arhiviranje,” objašnjava Rüdiger Theobald, EMEA Marketing Direktor u kompaniji Verbatim. “Korisnici se mogu pouzdati u našu striktnu kontrolu kvaliteta tokom proizvodnog procesa, koji osigurava da Verbatimovi Blu-ray proizvodi nikad ne razočaraju. Podržan ekspertizom naših vlasnika, kompanije Mitsubishi Kagaku Media (MKM), Verbatim ostaje broj jedan na tržištu optičkih medija širom sveta. ”

Verbatimovi BDXL™ 100-gigabajtni Blu-ray diskovi dostupni su širom Evrope od oktobra po ceni od 10.399 din.

U Japanu, Mitsubishi Kagaku Media planira da predstavi profesionalni 100-gigabajtni ‘Enterprise Grade’ BD-R BDXLTM posebno razvijen za digitalno arhiviranje korporativnih dokumenata. Optimalne mogućnosti snimanja ovog diska najbolje dolaze do izražaja na uređajima BDR-PR1M i BDR-PR1MA kompanije Pioneer Corporation – BD sistemima koji nude profesionalnim korisnicima izuzetno kvalitetno snimanje podataka kako bi osigurali duže trajanje diska i učitavanje snimljenih informacija.

Leave a Reply