Gadgets

VideoMate E300 TV/FM tjuner

VideoMate E serija TV tjunera sa FM radio prijemom je namenjena radu sa PCI Express magistralom koja se može pohvaliti velikom propusnom moći i nižim zauzećem procesorskih resursa tokom transfera velike količine (video) podataka.
Osnovni model E300 (bez oznake F) je specifičan po tome što poseduje daljinski upravljač koji izgleda kao kreditna kartica i ima standardni raspored tastera. Ako želite da sačuvate vaše slobodno vreme možete programirati snimanje TV programa koji vas zanima, a onda snimljene emisije ili epizode vaše omiljene serije gledati kada to vama odgovara, uživajući u prednosti premotavanja reklamnih segmenata kojima su krcati javni TV programi. Funkcionalnost ličnog video rikordera (PVR) je kod ovog modela ograničena time što računar mora biti uspavan (hibernacija, S4) ili “na čekanju” (stand-by, S3).
Kartica E300 je sposobna da sistem ugasi u zadato vreme (sleep timer) ili na pritsiak dugmeta na daljinskom, ali nije u stanju da “probudi” kompletno ugašen PC u zadato vreme.
VideoMate E300 pri snimanju koristi softversko kodiranje MPEG videa, a ulazni signal, osim preko TV tjunera može uzeti i sa analognog video ulaza (S-Video, kompozitni). U softverskom paketu nalaze se aplikacija za radio (Compro FM2) i TV program (ComproDTV 4).
VideoMate E300 je realizovan na niskoprofilnoj štampanoj pločici (110×70 mm).
VideoMate E300 je kompatibilan sa svim analognim TV standardima za sliku (PAL/SECAM, NTSC) i zvuk (NICAM/A2, MTS, Stereo/Mono). Njegov softver podržava opcije slika u slici, video desktop, surfovanje kanalima, timeshifting, programiranje snimanja…
Video Mate E serija u startu podržava Vistu, kako njene 32-bitne, tako i 64-bitne verzije. Ovaj TV-FM tjuner košta tek 40€ i može se nabaviti u Direct Linku.

Leave a Reply